Dogovor predsjednice i premijera

Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravljat će u petak u Saboru o izbjegličkoj krizi

Hina

Foto: Darko JELINEK / NL arhiva

Foto: Darko JELINEK / NL arhiva

»Namjera je identična, moja i predsjednice Republike, da sazovemo VNS. Mislim da je to u redu, mada moram naglasiti da je za ovo odgovorna Vlada, skoro isključivo i samo Vlada. VNS je koordinacijsko tijelo koje nema izvršne ovlasti, ali nije loše da sjednemo i da o tome razgovaramo...«, rekao je uz ostalo Milanović u Saboru



ZAGREB  Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravljat će o izbjegličkoj krizi u petak u Hrvatskome saboru, potvrđeno je u srijedu Hini.


»Vijeće za nacionalnu sigurnost sastat će se u petak u 16 sati u Hrvatskome saboru, usuglasili su se predsjednica Republike i predsjednik Vlade«, odgovorio je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić na upit Hine.


Predsjednica Grabar-Kitarović sastanak VNS-a na tu temu predložila je u pismu koje je jučer uputila premijeru Milanoviću koji se s tim suglasio.




Grabar-Kitarović novinarima je u Balama u Istri kazala kako se »izbjeglička kriza usložnjava iz sata u sat«, pa osobno želi znati da je Hrvatska pripremljena za to, a Milanović je u Saboru, na aktualnom satu, kazao kako se slaže da VNS treba razgovarati o toj temi.


»Namjera je identična, moja i predsjednice Republike, da sazovemo VNS. Mislim da je to u redu, mada moram naglasiti da je za ovo odgovorna Vlada, skoro isključivo i samo Vlada. VNS je koordinacijsko tijelo koje nema izvršne ovlasti, ali nije loše da sjednemo i da o tome razgovaramo…«, rekao je uz ostalo Milanović u Saboru.