Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Vatrogasci se dirljivim videom oprostili od poginulog kolege: 'Ivane, hvala ti za tvoju hrabrost' - Novi List

NoviList.hr

Vatrogasci se dirljivim videom oprostili od poginulog kolege: 'Ivane, hvala ti za tvoju hrabrost'

DVD Prečko

26. srpanj 2019 23:08

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook DVD Prečko

Vatrogasci iz cijele zemlje i dalje se prisjećaju Ivana Galekovića, svog poginulog kolege. Riječ je o 24-godišnjem vatrogascu koji je preminuo od ozljeda zadobivenih u gašenju požara u kući u Velikoj Gorici.

Pogreb je bio organiziran prije tri dana, a tada su se i vatrogasci iz cijele Hrvatske na dirljiv način oprostili od Ivana Galekovića. Upalili su sirene i rotirajuća svjetla, kako bi mu odali počast.

Ništa manje dirljivo od pokojnog Galekovića oprostili su se vatrogasci DVD-a Prečko. Objavili su video u kojem se vide scene s mjesta požara, te fotografije Ivana Galekovića i njegova pogreba.

- Vatrogasac nikada ne umire, on živi u onima koje je spasio. Ovo nije zbogom, već doviđenja. Hvala ti za tvoju hrabrost, vjeru i nadu, hvala što si živio i što smo disali isti zrak.

Molimo te, čuvaj nas sada s onoga svijeta… Ivane, brate po vatri, heroju… počivaj u miru Božjem, neka ti je vječna hvala i slava, napisali su vatrogasci DVD-a Prečko u svojoj posveti.