Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ispis članka: Uprava Uljanika ne može radnicima osigurati plaću pa želi da štrajk bude dostojanstven - Novi List

NoviList.hr

Uprava Uljanika ne može radnicima osigurati plaću pa želi da štrajk bude dostojanstven

Nisu u mogućnosti

21. kolovoz 2018 18:59

Napisao: HINA

Socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj, kaže se u priopćenju

Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe / Snimio Neven Lazarević

ZAGREB Uprava Uljanika u utorak je priopćila kako tijekom postupka mirenja nije mogla sindikatima potvrditi točan datum isplate zaostale plaće te je, u razumijevanje razloga za štrajk, istaknula kako se nada da će on biti dostojanstven.

Radnici Brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe, u srijedu će početi opći štrajk, jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, najavili su sindikati.

»Unatoč pozitivnim informacijama kojima raspolažemo, a to je da sve nadležne institucije i strateški partner ulažu maksimalne napore u iznalaženje cjelovitog rješenja za dugoročno funkcioniranje brodogradnje na obje lokacije, i u Puli i u Rijeci, socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj«, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako »sve uprave i svi direktori društava grupe izražavaju žaljenje zbog kašnjenja plaće te i dalje ulažu maksimalne napore da se taj problem razriješi što brže«.

»U potpunosti svjesni tereta života bez plaće koji nose svi radnici grupe te pritiska i odgovornosti koji je na sindikatima, uvjereni smo da će sutrašnjim legalnim i legitimnim štrajkom svi radnici grupe na dostojanstven način iskazati svoja očekivanja«, kaže se u priopćenju Uljanik grupe.