...Naš anđeo dobio je krila...

Umrla Nora Šitum: “Otišla je mirna i spokojna tamo gdje ništa ne boli”

Portal Novilist.hr

Pleše negdje moja princeza, sretna i slobodna! Čuva nas i gleda! Naučila nas je što je ljubav. Promijenila nam je život. Neće biti lako bez nje, ali ona će zapravo uvijek biti tu..., napisala je u pismu prijateljima Norina mama



Na službenoj Facebook stranici, objavljeno je da je u Americi umrla malena Nora Šitum, 5-godišnja djevojčica koja je borila s teškom bolešću. “…Naš anđeo dobio je krila…”, objavljeno je na  Facebook stranici, nešto iza 12 sati, te Besmrtna pjesma Miroslava Antića. Nora je umrla u 00.20 sati, odnosno 5.20 sati po srednjeeuropskom vremenu.


Norina mama Đana poslala je prijateljima pismo koje je objavljeno na Facebook profilu udruge Hrabro dijete:


Otišla je tamo gdje je ništa ne boli, gdje je nitko ne bode i gdje nema ni gljivica, ni leukemije ni patnje. Bili smo s njom do zadnjeg trenutka. Otišla je mirno i spokojno. Prelijepa kao i uvijek. S dugim trepavicama i najslađim majkinim obraščićima…baš kao da spava. Jer ona je samo htjela konačno leći i zaspati, uz svoje tatu i mamu i da nam nitko drugi ne smeta. Pogotovo ne tamo neki doktori s iglama i tabletama.Pleše negdje moja princeza, sretna i slobodna! Čuva nas i gleda! Naučila nas je što je ljubav. Promijenila nam je život. Neće biti lako bez nje, ali ona će zapravo uvijek biti tu…Imam jednu ranu na srcu koja jako boli. Ali svaki put kad zaboli, sjeti me tko je unutra. Kao prije šest godina kad me je lupala u stomaku.Volimo vas i hvala vam na bezuvjetnoj i nesebičnoj potpori sve ovo vrijeme!Nora u srcu 🙂P.S. nadam se da je nebo dovoljno veliko za njenu energiju i hiperaktivnost. Ovdje nije imala dovoljno prostora 🙂 !

 Na Facebook stranici, nakon vijesti o smrti, objavljeni su i stihovi Besmrtne pjesme autora Miroslava Antića : 




‘Na ovu zemlju sam svratio


da ti namignem malo.


Da za mnom ostane nešto


kao lepršav trag.


I zato: ne budi tužan.


Toliko mi je stalo


da ostanem u tebi


budalast i čudno drag.


Noću,


kad gledaš u nebo,


i ti namigni meni.


Neka to bude tajna.


Uprkos danima sivim


kad vidiš neku kometu


da nebo zarumeni,


upamti: to ja još uvek


šašav letim, i živim.’


Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica iz Zadra se od prosinca 2010. liječila u zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa joj je bila nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.


Akcija prikupljanja novca ujedinila je brojne hrvatske građane u želji da joj pomognu. Nakon što je za njezino liječenje prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje SAD.