USTA ŠIROM ZATVORENA: Zašto predsjednica države šuti o napadima na Srbe? Želi li ona biti predsjednica ekstremističke Hrvatske?

L. T.

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović niti na jednom od svojih profila na najpopularnijima društvenim mrežama nije osudila divljački napad na Srbe u Uzdolju kod Knina, kao niti incident u kojem su na nacionalnoj osnovi izvrijeđani Srbi u Đevrskama.



Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović niti na jednom od svojih službenih profila na najpopularnijima društvenim mrežama nije osudila divljački napad na Srbe u Uzdolju kod Knina, kao niti incident u kojem su na nacionalnoj osnovi izvrijeđani Srbi u Đevrskama.


Osuda tih mržnjom izazvanih napada stigla je od premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da je do djelo pojedinca, a ne posljedica društvene klime, zatim od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, kao i sa brojnih drugih adresa, ali ne i od strane predsjednice države, barem ne na društvenim mrežama. Njezinu osudu incidenata motiviranih mržnjom prema Srbima do sada nije objavljena niti na HINA, Hrvatska izvještajna novinska agencija.


Predsjedničin PR tim jučer se oglašavao preko društvenih mreža, povodom Konferencija veleposlanika i generalnih konzula Republike Hrvatske, ali u Uredu predsjednice nitko nije našao za shodno da se oglasi po pitanju premlaćivanja ljudi, čiji je grijeh mnogima u Hrvatskoj omražena nacionalna pripadnost. Ispod posta s konferencije diplomata, na predsjedničinom službenom Facebook profilu, jedan njezin simpatizer ostavio je poruku: “Predsjednice… Ja sam uvijek za vas.. Ali kao pravi demokrat i liberalni Europljanin molim vas, VI se morate izjasniti na divljački napad na naše sugrađane u Kninu! Vi glasno morate ovaj slučaj osuditi. Hrvatska je demokratska, moderna i europska država…”




Zašto predsjednica države šuti o napadu kod Knina i treba li je podsjetiti da bi ona morala biti predsjednica svih građana ove zemlje, a ne samo predsjednica hrvatskih desničara i ekstremista?