Svečano treće porinuće ove godine

U Uljaniku porinuta krmena kočarica za ruskog naručitelja

Hina

U pulskom brodogradilištu Uljaniku danas je u more porinut brod »Mirakh«, druga od dvije krmene kočarice koje pulsko brodogradilište gradi za rusku kompaniju »Murmanseld 2« iz Murmanska



PULA – U pulskom brodogradilištu Uljaniku danas je u more porinut brod »Mirakh«, druga od dvije krmene kočarice koje pulsko brodogradilište gradi za rusku kompaniju »Murmanseld 2« iz Murmanska.


 Riječ je o brodu namijenjenom ribolovu odnosno krmenom kočarenju. Dug je 63,8 metara i širok 13,5 metara, a do krajnjih 14,5 čvorova brzine plovidbe pokretat će ga motor snage 4.500 kW pri 750 okretaja u minuti.


 Kako je rečeno na svečanosti porinuća, iako manjih dimenzija, ta gradnja svojom složenošću slijedi Uljanikovu strategiju gradnje složenijih tipova brodova.  Ugovor za gradnju tog broda potpisan je koncem lipnja 2011. godine, a proizvodni proces počeo je u siječnju ove godine.

Ovo je treće ovogodišnje porinuće u Uljaniku, a do kraja godine planirana je isporuka prve izgrađene ribarice za drugog naručitelja iz Ruske Federacije.