Svečana dodjela nagrada HUP-a

Tvrtki Cemex nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Hina

U kategoriji brige za okoliš dobitnici nagrada su tvrtke Next bike, MGK Pack i Cemex, u kategoriji brige za zaposlenike Specijalna bolnica Sveta Katarina te Biovega i Ericsson Nikola Tesla, a u kategoriji brige za zajednicu Plavi radio, tvrtke MGK Pack, Siemens i Allianz. Dobitnik Velike nagrade za najbolju primjenu načela društveno odgovornog poslovanja u sve tri kategorije dobila je tvrtka Cemex.  "Najuspješnije su društveno odgovorne tvrtke", rekao je Ivo Josipović



ZAGREB  Najbolji primjeri iz Europe pokazuju da su najuspješnije i najcjenjenije one tvrtke koje su usvojile doktrinu društveno odgovornog poslovanja, kazao je danas predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) za društveno odgovorno poslovanje.


»Društveno odgovorno poslovanje posebno je važno danas kada ekonomske okolnosti nisu takve da omogućuju uvijek najkvalitetnije i najbolje poslovanje«, izjavio je Josipović, naglasivši da je socijalno partnerstvo jedan od kamena temeljca našeg društva i gospodarstva.


Posebno je ukazao na važnost zaštite okoliša, inspiriran prisustvom na nedavnom sumitu UN-a o klimi. »Ekološka ugroženost danas, promjene koje smo sami izazvali u okolišu, ozbiljno ugrožavaju naš opstanak. Ekološki izazovi postali su sigurnosni izazovi«, poručio je Josipović, pozvavši poslodavce da poštuju zakonske standarde, ali i da razmišljaju o budućnosti u kojoj će odnos prema okolišu biti još važniji.




Nagrade HUP-a za društveno odgovorno poslovanje dodijeljene su danas za područja brige za zaposlenike, brige za zajednicu i brige za okoliš u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki.


U kategoriji brige za okoliš dobitnici nagrada su tvrtke Next bike, MGK Pack i Cemex, u kategoriji brige za zaposlenike Specijalna bolnica Sveta Katarina te Biovega i Ericsson Nikola Tesla, a u kategoriji brige za zajednicu Plavi radio, tvrtke MGK Pack, Siemens i Allianz.


Dobitnik Velike nagrade za najbolju primjenu načela društveno odgovornog poslovanja u sve tri kategorije dobila je tvrtka Cemex.


Nagrade su dodjeljene u sklopu projekta »CSR for ALL« (»Društveno odgovorno poslovanje za sve«) kojeg sufinancira Europska unija, a provodi Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) i organizacije poslodavaca iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske.


Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a rekao je da u Hrvatskoj nedostaje odgovornosti na svim razinama te da HUP već dugi niz godina među svojim članicama potiče djelovanje koje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja.


Unatoč višegodišnjoj recesiji, Mudrinić je istaknuo da postoje brojni primjeri u Hrvatskoj koji pokazuju da poduzetnici i u tim uvjetima mogu društveno odgovorno poslovati.