Županijski sud u Zagrebu

Turudić traži hitno objašnjenje od Bošnjakovića: “Zašto je Bandić dobio poseban tretman”. Stigao mu odgovor

Hina

Ivan Turudić / Foto: S. DRECHSLER

Ivan Turudić / Foto: S. DRECHSLER

Činjenicu da su optuženi Milan Bandić i Petar Pripuz nakon završetka ročišta izašli po posebnom tretmanu na stražnji izlaz suda, predsjednik Županijakog suda Ivan Turudić smatra nedopustivim postupkom



Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić  zatražio je hitno očitovanje od ministarstva pravosuđa zbog jučerašnjih događaja na ročištu protiv optuženog Milana Bandića i drugih u slučaju Agram, doznaje N1.


“Činjenicu da su optuženi Milan Bandić i Petar Pripuz nakon završetka ročišta izašli po posebnom tretmanu na stražnji izlaz suda, predsjednik Županijakog suda Ivan Turudić smatra nedopustivim postupkom


Turudić o ovom postupku pravosudne policije nije bio izvjesten niti je za takvo postupanje traženo odobrenje Županijskog suda.




Zbog toga je predsjednik suda zatražio hitno očitovanje ministarstva pravosuđa”, navodi N1.


Tportal je pisao kako je u izlasku na stražnji izlaz suda oduku donijelo ministarstvo pravosuđa. 


Božinović: “Pravosudna policija  je mjerodavna za izlaske iz zgrade suda”


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je, u vezi s posebnim tretmanom gradonačelnika Bandića pri izlasku iz zgrade suda, podsjetio da je pravosudna policija pod ingerencijom Ministarstva pravosuđa, te da on o tome ništa ne zna niti je adresa na koju bi to pitanje trebalo biti upućeno.


“Uz policiju postoji i pravosudna policija. Pravosudna je policija pod ingerencijom Ministarstva pravosuđa tako da ja niti znam o tome išta, niti sam adresa kojoj bi to pitanje trebalo biti upućeno”, odgovorio je Božinović upitan kako je policija dopustila zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i suoptuženom Petru Pripuzu da napuštanjem zgrade zagrebačkog Županijskog suda na stražnja vrata izbjegnu novinare.


Ministar Božinović to je novinarima rekao nakon susreta s njemačkim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom u Zagrebu.