SDP-ovi i HNS-ovi zastupnici protiv privatizacije zdravstva

Turina-Đurić: Most nam baca prašinu u oči, ne govore istinu o zdravstvu

Tihana Tomičić

Nada Turina Đurić, Željko Jovanović i Gordan Maras / Foto Arhiv NL

Nada Turina Đurić, Željko Jovanović i Gordan Maras / Foto Arhiv NL

Željko Jovanović (SDP) objavio je "requiem za zdravstvo" uz snimku Josipa Budimira, a Ćorušiću poručio: "Zdrava suradnja" (jer sačuvaj nas Bože kad Petrov objašnjava što nije koalicija) nudi i prvu reformu prigodnu uz promjenu naziva ministarstva koje se više neće zvati ministarstvo zdravlja, jer im zdravlje neće biti u fokusu"



Niz SDP-ovih i HNS-ovih zastupnika na Facebooku je reagirao na najave Ante Ćorušića i Mosta o privatizaciji u zdravstvu. 


Nada Turina Đurić (HNS) obrušila se na Mostovce:


- Gospođo Strenja Linić, hajde nemojte nam bacati prašinu u oči! Izabrali ste HDZ-ovca za predsjednika Sabora! Vaš kandidat za premijera je iz HDZ-a, vjerojatno i ministar zdravlja je iz HDZ-a! Njihove izjave su suprotne svemu što govorite i obećavate vezano za zdravstvo! Tko vjeruje ovim pamfletima iz Mosta, nakon svega??? Bolesni i siromašni u ubožnice, a bogati će se naplatiti iz njihovih nekretnina??? Davno sam rekla na svom profilu: da reforme, samo je pitanje kako?, napisala je Turina-Đurić nakon što je iz Mostza objavljeno priopćenje o tome da će se ipak štititi prava građana u sektoru zdravstva.




Željko Jovanović (SDP) objavio je “requiem za zdravstvo” uz snimku Josipa Budimira, a Ćorušiću poručio: ”Zdrava suradnja” (jer sačuvaj nas Bože kad Petrov objašnjava što nije koalicija) nudi i prvu reformu prigodnu uz promjenu naziva ministarstva koje se više neće zvati ministarstvo zdravlja, jer im zdravlje neće biti u fokusu. Je li to reforma za koju se zalažu HDZ i Most, koji “nisu” u koaliciji? Kako god to oni zvali ideja im je bolesna!


Gordan Maras (SDP) komentirao je pak najavu da će se Sabor zvati Hrvatski državni sabor:


 - SDP Hrvatske iza sebe ima skoro 750.000 glasova na proteklim izborima i u ovom trenutku vjerojatno još nekoliko stotina tisuća prevarenih koji nisu htjeli HDZ ali su njihovi glasovi doprinijeli tome da Božo Petrov dovede Karamarka na vlast bez da se obazire na to što građani misle. Imamo i 40.000 članova. To je velika snaga i odgovornost da ne dopustimo da se Hrvatska vrati tamo gdje bi je neki u HDZ-u voljeli vratiti. U prošlost. Sa nazivom parlamenta kao u tzv. NDH. Ne dozvolimo to. Ne dozvolimo da Hrvatskom dominiraju ksenofobni stavovi kao kod nekih u vladajućoj koaliciji. To je naša odgovornost. Izbore nismo izgubili, vlast je dogovorena ispod stola na Sanaderovski način. Obraz nismo izgubili, radili smo najbolje što smo znali i nismo osramotili ni naše birače ni SDP. Hrvatska je sada bolja zemlja nego prije četiri godine. Ponosan sam na ono što sam za Hrvatsku učinio. Stranka se mora mijenjati jer su na djelu nove okolnosti i to je proces koji nikada ne prestaje. Želim tome doprinositi u budućnosti i znam da ćemo iz svega izaći jači. Ponizni i suosjećajni prema građanima a otvoreni i kolegijalni između sebe u SDP-u pa i onda kada smo različiti. Znam da su ovo trenutci kada su strasti najjače i da će takvih iskušenja u budućnosti biti još i više. Pogriješio si Ivo Baldasaru, ne prvi puta. SDP nije izgubio ni izbore, ni obraz. Govoreći istinu obraz se ne gubi.