Demantirala

Tomašić: “Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti”, nije moja izjava!

Hina

»Rekla sam: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti. I ako je toliko pljuju znači da su gosti«, ponovila je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević



SLAVONSKI BROD  »Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u ovoj državi. Ako je ne vole, neka je napuste, ali neka je bar poštivaju«, točno tako kazala je u petak navečer u Slatini, na obljetnici tamošnjeg HDZ-a, Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i kandidatkinja za Europski parlament, osvrčući se na privođenje izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog njegovih uvredljivih riječi upućenih ministru sporta u eteru Soundset radija. »Nadam se da sada neće i mene privesti zbog verbalnog delikta«, kazala je Tomašić, pitajući se u kakvoj to državi živimo kad »ne smijemo reći lopovu da je lopov, a četniku da je četnik«, a zatim izrekla skandaloznu misao kako su u Hrvatskoj, svi osim Hrvata, gosti. 



»Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti« nije moja izjava jer sam rekla: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti i ako je toliko pljuju znači da su gosti«, izjavila je danas predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević prigodom potpisivanja koalicijskoga sporazum s HDZ-om za predstojeće lokalne izbore u Brodsko-posavskoj županiji.


Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević tako je komentirala polemike povedene nakon njene sinoćnje izjave, koja je protumačena kao »Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti«.




»Ja sam izjavila: građani Republike Hrvatske moraju poštivati tu državu. Moraju u njoj raditi i poštivati je. Oni koji je neće poštivati, znači da im nije stalo do ove Hrvatske, onda je bolje da je napuste. I kod toga i sada stojim. Jer svi oni koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom ti će raditi i ponašati se kao svi drugi građani Hrvatske. Oni koji pljuju po toj državi, a u isto vrijeme žive od nje, možda je bolje da je napuste. Teško je živjeti u nekoj državi koju toliko mrziš«, rekla je Ruža Tomašić o sinoćnjoj izjavi.


Tomašić je još jednom ponovila kako »Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti« nije njena izjava. »Rekla sam: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti. I ako je toliko pljuju znači da su gosti«, ponovila je Tomašić.


O svom angažmanu u izborima za Europski parlament kazala je kako to nije sporno, jer će i ondje kritizirati sve što nije u interesu Hrvatske.O izjavi i privođenju Zdravka Mamića, Tomašić kaže da bi bilo bolje da mu se pružila prilika za ispriku.