Objava na Twitteru

Todorić likuje: Konačno su sve maske pale! Plenković je znao sve

Hina

Reuters

Reuters

»Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima«, napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om



ZAGREB Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i »od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora«.


»Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima«, napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om.


N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, doznaje da je premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a od početka bio upoznat s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija. Zdravko Marić je, prema iskazu, bio na sedam, a ne samo na dva sastanka o kojima je raspravljalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.




U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića koji je u radnu grupu donio prijevod talijanskog zakona o saniranju sistemski važnih tvrtki, ali i guvermera HNB-a Borisa Vujčića.


Na temelju iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka, koje prenosi N1, odbačena je kaznena prijava protiv Dalić koju su podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska.


Todorić je nakon izbijanja afere Agrokor pobjegao u London gdje je sud u travnju donio odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj, ali ga je pustio da pravomoćnost presude, uz manje mjere opreza, čeka na slobodi. Visoki sud u Londonu odbio je Ivici Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje.