Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Teško ozlijeđena pacijentica s Ugljana po orkanskom nevremenu prevezena u Zadar. Spašen muškarac s Kozjaka - Novi List

NoviList.hr

Teško ozlijeđena pacijentica s Ugljana po orkanskom nevremenu prevezena u Zadar. Spašen muškarac s Kozjaka

Hitan transport

30. listopad 2018 09:41

Napisao: P. N.

Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru u 18,45 sati isplovili su iz Luke Gaženica prema Kaliju, kamo su pristali u 18,58 sati i ukrcali pacijenticu i liječnicu na spasilačku brodicu

Ilustracija Foto Manuel Angelini

ZADAR Službenici Lučke kapetanije Zadaru su po orkanskom nevremenu na moru, uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport (MEDICO) teško ozljeđene 18-godišnje pacijentice s otoka Ugljana u Zadar, izvijestili su u utorak ujutro iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). U MRCC je sinoć u 18,20 sati zaprimljen poziv liječnice iz mjesta Kali na otoku Ugljanu o potrebi hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A. B. (rođena 2000. godine).

Obaviještena je Lučka kapetanija Zadar čiji su službenici unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru u 18,45 sati isplovili iz Luke Gaženica prema Kaliju, kamo su pristali u 18,58 sati i ukrcali pacijenticu i liječnicu na spasilačku brodicu. U Luku Gaženica su pristali u 19,18 sati, a pacijenticu su u preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je akcija spašavanja uspješno okončana, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zadarska Pomorska policija pronašla je u utorak oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, neozlijeđenog 54-godišnjaka, čiji je nestanak prijavljen noćas. 

Policijska uprava zadarska zaprimila je oko 1 sat dojavu iz Lučke kapetanije Zadar o nestanku 54-godišnjaka na otoku Silba, a koji je tijekom jučerašnjeg dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi. U potragu se uključila pomorska policija, lučka kapetanija i mještani Silbe.

Jutros oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pronašli su neozlijeđenog 54-godišnjaka. priopćeno je iz zadarske PU.