Optužnica

Sutra će izaći s detaljima: Vrdoljak prijavljen zbog prijetnji hrvatskom članu uprave NE Krško

Hina

Prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) optužilo je predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da je kao ministar gospodarstva prijetio članu uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoju Perhariću, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi. Prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško. Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva.Nakon informacije o optužnici Vrdoljak je na svom facebook profilu objavio da je »kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske«, tražio odgovornost hrvatskog člana uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog »nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu«.

»Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije«, objavio je Vrdoljak u četvrtak predvečer.