Odaziv ne jenjava

Štrajkaši se ne predaju, u PGŽ se danas odazvalo čak 95% učitelja: ‘Sutra smo na Markovom trgu’

Hina

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prema najavi, sutra se štrajka u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a štrajku se pridružuje i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja



ZAGREB Štrajku se u utorak u Primorsko-goranskoj županiji odazvalo 86 posto zaposlenih u srednjim, odnosno 95 posto u osnovnim školama, dok je odaziv u Zadarskoj županiji 84 odnosno 91 posto, izvijestili su čelnici školskih sindikata uoči sastanka s Vladom, rekavši da štrajk ne jenjava.


Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učetelja u utorak su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nastavili razgovore s predstavnicima Vlade.


Uoči sastanka s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrović, izvijestili su da odaziv zaposlenika 18. dana štrajka ne jenjava.




Mihalinec je rekao da je sindikat analizirao zašto je postotak odaziva u srednjim školama manji nego u osnovnim.


“Imamo učeničke domove koji i za vrijeme štrajka moraju obavljati uslugu pripreme hrane učenicima”, objasnio je Mihalinec.


Sindikati su najavili kako će na sastanku s ministrima ponoviti svoje zahtjeve za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, te da će sindikalna bitka nastaviti sutra na Markovu trgu, gdje će se održati prosvjed “6. 11. za 6,11 posto”.


Prema najavi, sutra se štrajka u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a štrajku se pridružuje i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.