Hrvatski auto-klub

Stanje na cestama: Između Novog Vinodolskog i Senja zbog bure zatvoren promet za autobuse

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u: subotu od 4 do 14 sata i nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.



ZAGREB – Pojačan je promet na cestama u smjeru mora kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozi se usporeno i u koloni u pokretu između naplatnih postaja Lučko i čvora Karlovac, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,15 sati.


Prekinut je promet na državnoj cesti DC77 između Vodnjana i Juršića, zbog prometne nesreće. Zbog prometnih nezgoda vozi se dodatno usporeno (osim pojačanog prometa) na autocestama: A1 na 13. km u smjeru mora (kod čvora Donja Zdenčina) i na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Lučko u smjeru zapada na 23. kilometru.


Zbog vrlo gustog prometa zabilježene su sljedeće kolone vozila: na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Buzina u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 8 km); na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 1 km); na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod naplatnih postaja Sveta Helena u smjeru Zagreba (kolona je duga oko 500 m).




Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u: subotu od 4 do 14 sata i nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.


Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići; A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Na ovim dionicama vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.


Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.


Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.


S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Na granici sa Slovenijiom za sada se čeka od 15 do 30 minuta (Macelj).


Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.