Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
15. prosinca 2019.
Ispis članka: Splitska agencija s fotografije Mostara uklonila džamije i stavila crkvene zvonike. Bosanci im nisu ostali dužni - Novi List

NoviList.hr

Splitska agencija s fotografije Mostara uklonila džamije i stavila crkvene zvonike. Bosanci im nisu ostali dužni

Sramotni photoshop

22. prosinac 2018 12:18

Napisao: P. N.

O ovoj montaži splitske turističke agencije pisali su brojni portali u susjednoj Bosni i Hercegovini, da bi nakon nekoliko sati izvijestili da je splitska turistička agencija obrisala spornu fotografiju.

montaža: Adriatic travel

Splitska turistička agencija Adriatic-travel, koja između ostalih organizira i putovanja u Mostar i Međugorje, objavila je na svojoj internet stranici fotografiju Mostara na kojoj su zahvatom u photoshopu izbrisane dvije mostarske džamije, Hadži-Kurtova i Nezir-agina, a na njihovo mjesto ubačena su zvonici Franjevačke crkve i katedrale.

Također, nekome je i pored takve intervencije na fotografijama "sniješnog Mostara" (sic!) bilo premalo križeva, pa je u photoshopu na fotografiju dodao i križ koji se nalazi na brdu Hum iznad Mostara. Za potrebe "bolje" i "katoličkije" fotografije, križ je premješten na brdo Fortica i tako uklopljen na "pravovjernu foto-montažu".

O ovoj montaž koju je kao promotivni materijal objavila splitska turistička agencija pisali su brojni portali u susjednoj Bosni i Hercegovini, da bi nakon nekoliko sati izvijestili da je sporna montaža sa stranica agencije izbrisana.

Međutim, fotografija se još uvijek nalazi na adresi splitske turističke agencije. Bosanci su odlučili da neće ostati dužni pa je internetom stala kolati panorama Splita, ali na fotografiji se umjesto tornja svetog Duje nalazi - džamija.

bosss