Odluka suda

Severina večeras do 20 sati mora predati sina ocu. Evo što je bilo ključno za presudu

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Pjevačica Severina Kojić večeras do 20 sati trebala bi predati sina svom bivšem partneru i dječakovom ocu Milanu Popoviću, stoji u privremenoj mjeri Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Sud je donio nepravomoćnu presudu da se dijete dodjeljuje na skrb ocu, a istovremeno je donio i ovu privremenu mjeru, koja stupa na snagu odmah.


Pjevačica prema njoj ima pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati. Budući da je danas četvrtak, Severina bi ga do isteka tog termina trebala predati ocu, piše Telegram.


Privremenom mjerom, čije izvršenje ne odgađa žalba koju pjevačica ima pravo podnijeti, određeno je i da se sa sinom može družiti svaki drugi vikend, počevši od ove subote. Dijete može preuzeti u subotu u 10 sati, te bi ga ocu trebala vratiti u nedjelju do 20 sati.




Regulirano je i druženje majke i sina tijekom ljetnih i zimskih praznika, te državnih i vjerskih blagdana.


Iako je dječak do sada živio s majkom, Općinski građanski sud u Zagrebu ipak je presudio u korist oca. Ključan je tu bio Centar za socijalnu skrb, čije su djelatnice smatrale kako je bolje skrbništvo dodijeliti Milanu Popoviću.


Za takvu odluku još se 2017. zalagala i dječakova posebna skrbnica Ana Bokulić, koja je tvrdila kako je dječaku bolje s ocem. Možda treba dodati kako je sud od tada nije ispitivao, tvrdeći kako to “nije potrebno”.


Iako žalba koju Severina ima pravo podnijeti ne odgađa izvršenje privremene mjere, nije isključeno da će viši sud donijeti drugačiju odluku, što se u ovoj borbi za skrbništvo već ranije događalo. I na samu presudu pjevačica se može žaliti, te će jedan od županijskih sudova u Hrvatskoj donijeti odluku kome će od roditelja dodijeliti skrbništvo a kome pravo na povremeno viđanje djeteta.


Općinski građanski sud u Zagrebu je, kako neslužbeno doznaje Telegram, ostavio u presudi mogućnost Severini i Milanu Popoviću da se unatoč ovakvoj sudskoj odluci sami eventualno dogovore oko drugačijeg načina viđanja sina.


U međuvremenu je pjevačica podnijela i kaznenu prijavu protiv svog bivšeg partnera. Njome ga tereti za povredu djetetovih prava jer je, kako stoji u prijavi, “dječaka odvodio u osnovnu školu u kojoj je doživio traume”.


Severina u prijavi tvrdi kako je njezin sin kazao da u tu školu više ne želi ići te da su “trojica liječnika potvrdila kako je tamo trpio psihičke traume”. Odluku o kaznenoj prijavi trebalo bi donijeti Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.