MUP na usluzi

SVAKI NAVIJAČ JE BITAN Izdaju se žurne putovnice svima koji putuju na finale u Moskvu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ministarstvo unutarnjih poslova sigurno neće dopustiti da netko ukoliko je došao do ulaznice ili ukoliko je zadnji čas shvatio da mu je istekla putovnica, zbog toga ostane u Hrvatskoj, rekao je ministar Davor Božinović



ZAGREB Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je rekao da u MUP-u izdaju žurne putovnice i da sigurno neće dopustiti da netko tko ima ulaznicu za finalnu utakmicu Hrvatska-Francuska u Rusiji i tko je u zadnji čas shvatio da mu je putovnica istekla zbog toga ostane u Hrvatskoj.


»Ministarstvo unutarnjih poslova sigurno neće dopustiti da netko ukoliko je došao do ulaznice ili ukoliko je zadnji čas shvatio da mu je istekla putovnica, zbog toga ostane u Hrvatskoj«, odgovorio je ministar Božinović na pitanje novinara oko izdavanja žurnih putovnica u petak i subotu.


»Svaki navijač nam je bitan, a mi smo tu da servisiramo naše građane«, poručio je.




Budući da je ulazak hrvatske reprezentacije u finale svjetskog nogometnog prvenstva izazvao veliki interes građana za put u Rusiju, zagrebačka policija odlučila je u petak i subotu raditi produljeno, ali samo za izradu žurnih putovnica.


Sektor upravnih i inspekcijskih poslova zagrebačke policije tako će iznimno raditi u petak, 13. srpnja, od 7 do 17 sati i u subotu, 14. srpnja, od 7 do 14 sati isključivo za izradu žurnih putovnica.


Finalna utakmica između hrvatske i francuske reprezentacije bit će odigrana u nedjelju u 17 sati u Moskvi.


Na pitanje je li u Zagrebu sve spremno za doček hrvatske reprezentacije u ponedjeljak, ministar Božinović odgovorio je da rade na planovima prosudbe.


»Rade se planovi prosudbe, rade ih ljudi koji su puno toga organizirali, nema nikakve brige, sve će biti na vrijeme poznato«, naglasio je.


»Mislim da će to biti sportski dan, kako god okrenuli«, odgovorio je ministar na pitanje bi li ponedjeljak trebao biti neradni dan.


Ministar Božinović je na pitanja novinara odgovarao u zagrebačkom Hotelu International gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije u prigodi obilježavanja Dana Zagrebačke županije.