Banski dvori protiv Pantovčaka

SUKOB SE ZOŠTRAVA: Neslužbeno iz Ureda predsjednice poručili da Jandroković laže. On im odgovorio da su lažovi oni

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru."



“Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja. Isto tako Gordan Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima. Predsjednica je u nekoliko navrata razgovarala s premijerom i predsjednikom Hrvatskog sabora o temi demografije i blokiranih, a od njih dvojice je dobila odgovor: ‘Ta tema je sada ‘in’, ali će brzo izaći iz mode’.”


Sve ovo navodi su iz Ureda predsjednice, koje je objavio Jutarnji list. Očigledno, sukob između Banskih dvora i Pantovčaka se zaoštrava. Jandroković nije ostao nijem.


– Neslužbeni navodi iz Ureeda predsjednice beskrupulozne su laži. Nisam nikoga uvrijedio jutros, ali ono što je rečeno u zadnjem dijelu neslužbenog izvora iz Ureda predsjednice, a neslužbenih mi je izvora preko glave, to je beskrupulozna laž i takvo što nije dostojno da izađe iz Ureda predsjednice”, oštro je reagirao predsjedenik Sabora. Potvrdio je i da je u nedjelju navečer održan neformalni sastanak u Vladi, ali i da se o temi demografije razgovaralo više puta.




“Gotovo svaki put se govori i o demografiji. Predsjednica jest najavljivala mogućnost sazivanja sjednice, a premijer joj je rekao da to nije za sjednicu Vlade, da postoji Vijeće za demografiju. Ovdje se ne radi o namjeri da se pomogne demografskim mjerama, nego o običnom politikanstvu”, ocijenio je Jandroković.


Na novinarsku primjedbu da je HDZ podržavao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović kada je isto tražila od bivšeg premijera Zorana Milanovića, a sada joj taj zatjev za sjednicom Vlade zamjeraju, Jandroković je odgovorio da ne zna kakav je odnos ona imala s Milanovićem jer je on tada bio oporba, ali, napomenuo je, nije mu ni važno što je bilo u ono vrijeme.


“Želim raščistiti ovo što se dogodilo sada s obzirom na to da su iz Ureda predsjednice na vrlo ružan način govorili o meni. Neću dozvoliti te difamacijske kampanje, kada nemate argumente idete ad hominem, što je ispod svake razine”, zaključio je Jandroković.