Let za SAD

SRETNO, MILA Djevojčica koja je ujedinila zemlju, s roditeljima jutros krenula prema zagrebačkom aerodromu

P. N.

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Obitelj čija je nesretna priča ujedinila doslovno cijelu Hrvatsku sinoć je, podsjetimo, dobila kompletan plan liječenja i račun u visini od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju



Oko pola 7 ujutro, riječka obitelj Rončević – otac Marin, majka Sanja i dvogodišnja Mila krenuli su iz Rijeke sanitetskim vozilom prema zagrebačkoj Zračnoj luci odakle će prijepodne odletjeli za Philadelphiju. Djevojčicu će već na aerodromu dočekati Children’s Hospital of Philadelphia.


Obitelj čija je nesretna priča ujedinila doslovno cijelu Hrvatsku sinoć je, podsjetimo, dobila kompletan plan liječenja i račun u visini od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju.


Na ispraćaj u Rijeci došli su i djedovi male Mile. Marinov otac Vladimir s Milom je proveo noć, dok je djed Franjo za medije još jednom ponovio da su bili šokirani dvaput – prvo iznosom kojeg je trebalo skupiti, a ona i sakupljenim iznosom. 




– Ovo što je Hrvatska napravila je stvarno nešto posebno – rekao je za 24 sata.


Dodao je kako će obitelj odsjesti u Philadelphiji kod ljudi koji su preko medija ponudili smještaj, a koji žive blizu bolnice u kojoj će biti Mila.