Nakon iskaza Miljana Brkića

SLUČAJ ELITNE PROSTITUCIJE Glavni državni odvjetnik tvrdi da je rekonstrukcija nestalog spisa pri kraju

P. N.

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li nakon jučerašnjeg dana bliže nestalom spisu, Jelenić je kazao da je bliže "spoznaji što se moglo dogoditi". Rekao je da ne može odgovoriti što je dosad doznao u tim razgovorima koje je obavio



Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić danas je u Zagrebu, nakon susreta sa Sergeom Brammertzom, komentirao internu istragu o nestanku i rekonstrukciji spisa o elitnoj prostituciji iz 2011. godine o čemu mu je jučer Milijan Brkić dao iskaz u DORH-u, prenosi televizija N1.


Na pitanje hoće li se danas nastavljati razgovori vezani uz unutarnju kontrolu, Jelenić je kazao da će se nastaviti, ali s ljudima “unutar kuće”, odnosno unutar DORH-a, dok neće ispitivati nikoga izvana.


Na pitanje je li nakon jučerašnjeg dana bliže nestalom spisu, Jelenić je kazao da je bliže “spoznaji što se moglo dogoditi”. Rekao je da ne može odgovoriti što je dosad doznao u tim razgovorima koje je obavio.




“Kada obavimo i završimo taj posao javnost će biti izviještena i obaviještena o tome”, kazao je Jelenić te dodao kako provjeravaju sve informacije do kojih dođu u razgovorima sa sadašnjim i bivšim kolegama.


Na pitanje je li gotova rekonstrukcija spisa, Jelenić je odgovorio: “pri kraju je”. “Pribavit ću izjave od svih osoba za koje mislim da imaju određena saznanja vezana uz spis”, rekao je na pitanje je li već razgovarao s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.


Na pitanje jesu li bile korisne informacije koje je jučer dobio, kazao je da su “uvijek korisne”.


U utorak je, podsjetimo, Milijan Brkić u DORH-u ponovno dao izjavu nakon što je izbila afera u kojoj ga se optužuje da je odavao informacije u istrazi lanca prostitucije. Državno odvjetništvo počelo je rekonstrukciju nestalog spisa.


Po izlasku iz DORH-a Milijan Brkić je kazao da ga je ispitao glavni državni odvjetnik, da je ispitan u svojstvu svjedoka i da je ponovno dao izjavu o slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine.


“Ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam ponovno izjavu na okolnosti iz 2011. godine. Smiješno je i žalosno da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada sam pozvan ponovno da dajem izjave ponovno i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije”, kazao je Brkić i dodao da je pozvan u svojstvu svjedoka.


“Pitanje je je li to politička hajka na mene, a možda je usmjerena i prema HDZ-u. Zanimljivo je da se sada ta priča ponovno ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta”, kazao je Brkić te dodao kako s Andrejem Plenkovićem razgovara svakodnevno.