Nezapamćeno u Kotoribi

SKANDAL NA NEDJELJNOJ MISI: Župnik se posvađao s vjernicima do ruba fizičkog obračuna

P. N.

foto: Varaždinska biskupija / Međimurska županija

foto: Varaždinska biskupija / Međimurska županija

E-medjimurje navodi da je "velečasni Prstec preuzeo je župničku službu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi u kolovozu 2014. godine, zamijenivši dotadašnjeg župnika Marijana Horvata".



Nedjeljna misa u Kotoribi, piše portal e-medjimurje, postala je poprište skandala; župnik Marinko Prstec, tvrde sugovornici portala, zanio se u kritici vjernika te je stvar eskalirala do ruba fizičkog obračuna, nakon čega su vjernici napustili misu.


– Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili, kaže sugovornik portala.


E-medjimurje navodi da je “velečasni Prstec preuzeo je župničku službu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi u kolovozu 2014. godine, zamijenivši dotadašnjeg župnika Marijana Horvata”.


– Na početku je sve bilo u redu, ali s vremenom su počeli problemi. Župnik je znao kasniti na misu ili se dogodilo da bi zaspao pa ga je trebalo buditi. U posljednje vrijeme sukobio se i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za Prvu pričest. Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije poduzimalo, međutim sada je krajnje vrijeme da se nešto učini, jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru, požalili su se vjernici.




Portal navodi da je nekoliko vjernika govorilo o incidentu na nedjeljnoj misi, a pokušaji da se stupi u kontakt sa župnikom nisu uspjeli.


– Jutros smo dobili informaciju da je napustio župu i da se više neće vratiti. Iz dobro upućenih crkvenih izvora stigla je informacija da bi do kraja tjedna župa u Kotoribi trebala dobiti novog svećenika. Obrazloženje smo zatražili i od Varaždinske biskupije te očekujemo da i njihov odgovor detaljnije rasvijetli cijeli ovaj slučaj, piše e-medjimurje.