Transparent na križanju Savske i Vodnikove

Radnička fronta poziva na današnji prosvjed na Markovu trgu: “Karamarko, odlazi – Milanoviću, ne dolazi!”

P. N.

Poruka Radničke fronte na križanju Savske i Vodnikove / Foto RF

Poruka Radničke fronte na križanju Savske i Vodnikove / Foto RF

Radnička fronta poručuje da je "napad na radništvo, zdravstvo i privatizacijska pljačka - sve je to bilo dio SDP-ove politike jednako kao i HDZ-ove"



Radnička fronta (RF) istaknula je transparent na križanju Savske i Vodnikove u Zagrebu kao poziv na današnji prosvjed “Karamarko, odlazi – dolje vlada!” koji će se održati u 18h na Markovom trgu.


Transparentom se poručuje “Karamarko, odlazi – Milanoviću, ne dolazi! Hoćemo pravu demokraciju!” 


“Ovim transparentom se htjelo naglasiti da protivljenje nazadnoj i štetnoj vlasti u raspadu ne znači nužno i podupiranje prošle (i, po svoj prilici, buduće) vlasti. Nakon pola godine HDZ-Mostove vlasti i napada na radništvo, zdravstvo, kulturu, medije i obrazovanje te telefonskih privatizacija i neofašizacije, nekima je možda lako zanijeti se i pomisliti da je SDP-ova vlast bila bolja”, poručuje Radnička fronta.”No u stvarnosti se SDP-ova vlast od HDZ-ove razlikovala samo po tome što je privatizacije izglasavala na običnim a ne telefonskim sjednicama (sjetimo se npr. privatizacije Croatia osiguranja u vrlo sumnjivim okolnostima ispod realne cijene), po tome što je neprofitne medije više-manje pustila da pišu što hoće (jer ih je pravilno ocijenila zapravo bezopasnima) te po tome što su kod SDP-a neofašistički sentimenti bili ograničeni na Baldasara u Splitu”, piše RF u svom priopćenju.  Radnička fronta poručuje da je “napad na radništvo, zdravstvo i privatizacijska pljačka – sve je to bilo dio SDP-ove politike jednako kao i HDZ-ove”.”Tako da od potencijalne nove SDP-ove vlasti jedino što možemo očekivati jest da budu ekonomski isti kao HDZ-Most, samo s “pristojnijim” svjetonazorskim licem”, zaključuje RF u svom priopćenju. Radnička fronta bi htjela ukazati na to da se društvo za kakvo bismo se trebali boriti ne bi trebalo zadovoljavati samo time što nam vlast neće imati neofašističke elemente, što neće napadati čak i male internetske portale i što će podupirati više-manje bezazleni (ali itekako prokapitalistički!) kurikulum.”Društvo za koje bismo se trebali boriti trebalo bi biti društvo socijalne pravde – društvo u kojem nitko neće morati kopati po kontejnerima, dok “tranzicijski pobjednici” žive po dvorcima. Društvo prave demokracije – u kojem izbori neće ovisiti o novcu i financijskim sredstvima istih tih “tranzicijskih pobjednika”, koji na taj način utječu na izbor vlasti, koje onda rade u njihovom interesu. Društvo koje će težiti općem razvoju, a ne profitu neokapitalističke manjine na vrhu – društvu u kojem nećemo ustanoviti da 2015. imamo za 27% niže realne plaće (po kupovnoj moći) nego 1978. Društvo u kojem se neće štititi interesi kapitala nauštrb radne većine”, piše u priopćenju Radničke fronte. 




Na nama je da se za takvo društvo izborimo i da ne pristajemo na “manje zlo”. Počnimo već danas – vidimo se u 18h na Markovom trgu!