'Dosta je bilo'

Radnička fronta o stipendiji kćeri predsjednice: ‘Svojoj djeci osiguravaju sve, nama oduzimaju sve’

Portal Novilist.hr

Photo Marko Prpic/PIXSELL

Photo Marko Prpic/PIXSELL



Radnička fronta osvrnula se na punu stipendiju za Harvard koju je dobila kći predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, 18-godišnja Katarina Kitarović. Ona odlazi studirati na ovo prestižno američko sveučilište, a predsjednica je izvijestila da joj je kćer primljena na čak četiri vrhunska sveučilišta, koja joj nude stipendiju.


– Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka sveučilišta, otkrila je predsjednica.


Radnička fronta drži da praksi odlaska djece domaće elite na strana sveučilišta treba reći dosta




– Potpuno je nebitno je li Katarina Kitarović zaslužila ili nije zaslužila stipendiju na Harvardu – niti je važno procjenjivati djecu roditelja čiji politički rad ostavlja čitave generacije bez visokoškolskog obrazovanja, bez prilike da postanu visokoobrazovani ljudi i ograničava njihov razvoj u svakom pogledu, nudeći im karijeru konobara i sobarica ili odlazak u inozemstvo.


Ono što jest važno je da odlazak na Harvard kćerke predsjednice RH kao i druge djece domaće elite shvatimo kao točku u kojoj treba reći – dosta! Dosta je da se domaće elite školuju u inozemstvu osiguravajući svojoj djeci sve – drugima oduzimajući sve.


Dosta je politike i političara koji su tu samo da bi sve ostale „nagovorili” da pristanu na lošije uvjete života – jer „nema drugog načina”. Dosta je pristanaka na štednju u obrazovanju, restrikcije, smanjivanje studijskih kvota. Dosta je komercijalizacije obrazovanja jer se navodno „ne može drugačije”.


Za jednakost i solidarnost, a ne socijalni darvinizam! Za ravnopravnost i demokraciju a ne kapitalistički monopol nad obrazovanjem!


Za demokratski socijalizam, napisala je Radnička fronta na Facebooku.