Stigao Varian EDGE

Radiochirurgia Zagreb dobila dozvolu Ministarstva zdravstva za početak rada

Hina

Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva

Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva

Radiochirurgia Zagreb, najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma  radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na prostoru jugoistoka Europe, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva RH i počinje s radom 27. prosinca u Svetoj Nedelji kod Zagreba, izvijestili su u ponedjeljka iz poliklinike.  Za Radiochirurgiju Zagreb nedavno je isporučen najmoderniji uređaj za liječenje karcinoma radiokirurgijom – Varian EDGE, prvi takav u ovom dijelu Europe



ZAGREB Radiochirurgia Zagreb, najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma  radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na prostoru jugoistoka Europe, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva RH i počinje s radom 27. prosinca u Svetoj Nedelji kod Zagreba, izvijestili su u ponedjeljka iz poliklinike.


 Za Radiochirurgiju Zagreb nedavno je isporučen najmoderniji uređaj za liječenje karcinoma radiokirurgijom – Varian EDGE, prvi takav u ovom dijelu Europe.


 «Zadovoljstvo je što ćemo nakon četiri godine rada na ovom projektu konačno početi primati pacijente. Ponudit ćemo im najsuvremenije uređaje i metode za rano otkrivanje i liječenje karcinoma«, izjavio je ravnatelj Radiochirurgije Zagreb dr. Dragan Schwarz.




 Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe nudi tzv. screening – pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja uz minimalnu dozu zračenja te se tako uključuje u akciju »Otkrij na vrijeme«.


 Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonance dojke i virtualne kolonoskopije.


 Također, ističu iz Radiochirurgie Zagreb, usluge poliklinike planiraju se staviti na tržište državnog i privatnog osiguranja na cijelom prostoru jugoistoka Europe.


 «Vjerujemo da ćemo svoje usluge pružati velikom broju pacijenata, kako privatno tako i putem HZZO-a, jer u Hrvatskoj godišnje od karcinoma oboli oko 25.000 ljudi, a rano otkrivanje značajno povećava šanse za izlječenjem ili produljenjem kvalitetnog života unatoč dijagnozi. Zahvaljujući submilimetarskoj preciznosti Varian EDGE tehnologije omogućit ćemo i tretiranje slučajeva koje je klasičnim metodama nemoguće operirati«, istaknuo je dr. Schwarz.


 Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Sam tretman ne traje dugo, a pacijent odmah poslije može kući.


 Klinika raspolaže sa Siemensovom opremom – CT uređajem ultra niske doze zračenja, velike brzine s 384 rekonstruirana sloja, MR uređajem jačine 3T te ultrazvukom najnovije generacije.


 Ukupna vrijednost investicije premašuje 10 milijuna eura i realizirana je iz privatnih izvora uz financiranje HBOR-a i Unicredit leasinga te uz HAMAG Bicro jamstva.


 Više informacija o poliklinici Radiochirurgia Zagreb možete naći na internetskoj stranici www.radiochirurgiazagreb.com.