Imovinske kartice novih hrvatskih ministara

Radimir Čačić najbogatiji član Vlade: “težak” 31 milijun kuna

Gabrijela Galić

Ostali članovi Vlade daleko su do Čačića kada je u pitanju vrijednost imovine, a najbliži mu je ministar turizma Veljko Ostojić, s imovinom od šest milijuna kuna



Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nema automobil, za razliku od supruge čije vozilo je vrijedno 20 tisuća kuna, ali je zato prijavio brod od 980 tisuća kuna. 


    Ostali su članovi vlade daleko od Čačića i kada je u pitanju vrijednost nekretnina, ali i dionica, a među onima koji su ulagali na burzu najpopularnije su dionice HT-a, Kraša, Atlantske plovidbe, Ericssona…  No, svi članovi Vlade još nisu predali svoje imovinske kartice, ili ako su ih predali one još nisu obrađene i dostupne. 

 Kako smo već objavili predsjednik VladeZoran Milanović primat će, sudeći po objavljenoj imovinskoj kartici, oko 20.570 kuna mjesečne netto plaće. Od te svote morat će vraćati kredit za stan od 127 kvadratnih metara u Zagrebu, kojeg je kupio pred tri godine. Suvlasnica tog stana, vrijednosti od oko 254 tisuće eura, je i njegova supruga, a zajedno imaju u vlasništvo još jedan, nešto veći stan u glavnom gradu (130 m2, vrijednosti cca 260 tisuća eura). Milanović je vlasnik Volkswagen Passata, starog sedam godina, čiju je vrijednost prijavio na 20 tisuća eura. Za razilku od nekih od svojih ministara, premijerova štedna knjižica nije odebljala – na računu ima pet tisuća eura.


Imovinske kartice hrvatskih ministara možete vidjeti u tiskanom izdanju Novog lista u srijedu, 24. siječnja 2012.