Pismo predsjedniku Europske komisije

RUŽA TOMAŠIĆ POUČAVA JUNCKERA POVIJESTI? ‘Na račun poreznih obveznika putujete u Marxov grad, a Marx ništa dobro nije ostavio u nasljeđe’

P. N.

Postavila je predsjedniku Europske komisije pitanje kao zastupnica iz Hrvatske, države članice Europske unije koja je nakon Drugog svjetskog rata svakodnevno stradavala pod komunističkom diktaturom motiviranom upravo doktrinom Karla Marxa o revolucionarnom teroru i klasnoj borbi, te u kojoj su bez suđenja masovno likvidirani vojnici i civili svih naroda bivših jugoslavenskih republika putem najokrutnijih metoda lišenih svake humanosti



Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila je pitanje za pisani odgovor predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru, piše u prioćenju njenog ureda.


U njemačkom gradu Trier, rodnom mjestu Karla Marxa, idejnog tvorca komunističke ideologije i autora Komunističkog manifesta, najavljeno je obilježavanje 200-te godišnjice njegovog rođenja 5. svibnja. Na proslavi će, između ostalog, biti otkrivena Marxova divovska statua visoka 5.5 metara, piše u priopćenju Ruže Tomašić.


Iz grada Trier najavili su i to kako će poseban gost ove proslave biti predsjednik Europske komisije Jean-Claude Junker, koji će na obljetnici održati i počasni govor.




Kao zastupnica iz Hrvatske, države članice Europske unije koja je nakon Drugog svjetskog rata svakodnevno stradavala pod komunističkom diktaturom motiviranom upravo doktrinom Karla Marxa o revolucionarnom teroru i klasnoj borbi, te u kojoj su bez suđenja masovno likvidirani vojnici i civili svih naroda bivših jugoslavenskih republika putem najokrutnijih metoda lišenih svake humanosti, a koje su se sastojale od kolektivnih i individualnih pogubljenja, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacija, mučenja, ropstva, prisilnog rada te drugih oblika psihičkog i fizičkog terora; te nastavno na  Rezoluciju Vijeća Europe 1481 iz 2006. o potrebi osude zločina totalitarnih komunističkih režima te na Deklaraciju o Europskom danu sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima iz 2009. godine Tomašić je predsjednika Europske komisije pitala:


– zašto na račun poreznih obveznika putujete u Trier kada Marx ništa dobro nije ostavio u nasljeđe?