Emisija o Jasenovcu

Programsko vijeće HRT-a počelo uz prosvjed desničara pred zgradom. Vidović Krišto nije dozvoljen ulaz

Siniša Pavić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Prosvjednici smatraju da i na Vukića i na urednicu emisije Karolinu Vidović Krišto nasrću štovatelji totalitarnih sustava i ini crni vragovi, da im je želja ubiti istinu i uvesti cenzuru



Tridesetak prosvjednika okupilo se ispred porte zgrade HRT-a uoči početka hitno sazvane sjednice Programskog vijeća, kojoj je jedina točka gostovanje Igora Vukića u prošlotjednoj emisiji “Dobar dan, Hrvatska”. U njoj je dobio pogolem prostor za promociju svoje tvrdnje kako je Jasenovac bio radni logor.


Prosvjednici smatraju da i na Vukića i na urednicu emisije Karolinu Vidović Krišto nasrću štovatelji totalitarnih sustava i ini crni vragovi, da im je želja ubiti istinu i uvesti cenzuru.



Redom su ih i prozivali – primjerice Sašu Miloševića, Nikolu Baketu, Nedu Ritz, ali i čelnike HRT-a – Kazimira Bačića i ravnatelja programa Renata Kunića. Njima su spočitnuli, kako rekoše, kumske veze s obitelji ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Prosvjednici poručuju – “gonit ćemo vas istinom i gonit ćemo vas do kraja”.




Iza prosvjeda stoji Platforma suverenista, a nazočio joj je i Igor Vukić koji smatra da urednici emisije u kojoj je gostovao ne zaslužuju kaznu nego nagradu i da je HRT odavno trebao otvoriti raspravu o temi Jasenovca.


Na prosvjedu nije, iako se o tome govorilo bilo, Đure Glogoškog i Ivana Zvonimira Čička. Mnoštvo je zaštitara i policije. Mnogi su htjeli ući na sjednicu Programskog vijeća, ali zbog malog kapaciteta to nije dozvoljeno. Doznajemo da je ispred vrata ostala čak i urednica Karolina Vidović Krišto.