Guranje auta

Prešao 107 kilometara: Lubenjak srušio Guinnessa, pa otišao na palačinke

Portal Novilist.hr

Foto Pro sport

Foto Pro sport

Tomislav je ostvario cilj obaranja rekorda i nastavlja dalje - do 15 sati planira ostvariti 100 prijeđenih kilometara



ZAGREB Jutros u 7 sati i 40 minuta Tomislav Lubenjak srušio je Guinnessov svjetski rekord prešavši više od 82.28 kilometara koliko je iznosio rekord Poljaka Przemyslawa Marczewskog.


Mladi Zagrepčanin uspio je u svom pothvatu rušenja Guinnessova rekorda u duljini guranja automobila.


Navijači su bakljama obilježili prelazak 83. kilometra na križanju Vukovarske i Držićeve u Zagrebu.




Tomislav je ostvario cilj obaranja rekorda i nastavlja dalje – do 15 sati, kad će proći točno 24 sata otkad je krenuo, planira ostvariti 100 prijeđenih kilometara!


“Guram do kraja, idemo po stotku!”, dobacio je Tomislav navijačima.


Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav izaziva i svjetski rekord u duljini guranja automobila istovremeno od dvije osobe. Svjetski rekord guranja automobila u paru od 95.07 km nose Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov. “Vjerujem da ja mogu sam više no što oni mogu zajedno”.


I doista je i uspio! Nastavio je gurati i izdržao sve do malo prije 15 sati i gotovo zaokružio krug od 24 sata. U cilju ga masiraju, a neslužbeno je prošao 106 kilometara i 938 metara! A onda je krenula radost.


Gospođa iz obližnje zgrade viknula je i pitala našeg Guinnessovca hoće li možda palačinke, a potom mu ih i – donijela!


Planova za dalje, zasad, gotovo da i nema:


– Bakina kada i bakina orahnjača! Ostalo zasad nisam isplanirao, no vjerujem da ću opet na neki novi rekord u nekoj kategoriji gdje se pomiču granice – rekao je za 24sata Lubenjak dok je gurao automobil.


Podršku Tomislavu u ovom fizičkom i psihičkom izazovu dali su i mnogobrojni hrvatski sportaši kao što su Martin Sinković, Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Stipe Žunić, Franjo Arapović, Anamarija Bujas Čelan, Matej Mamić, Nika Fleiss, Ivana Brkljačić i brojni drugi.


Trenutnu poziciju te prijeđene kilometre možete uživo pratiti OVDJE.