Plenković u Bruxellesu

Premijer siguran da će imati parlamentarnu većinu vrlo skoro

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

U pogledu mogućnosti novih izbora, Plenković kaže da oni mogu biti i sutra i da je siguran u pobjedu, kao i u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, ali da je njemu bitna poruka stabilnosti



BRUXELLES Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavi je u petak u Bruxellesu da će sigurno imati parlamentarnu većinu te da će uskoro biti imenovani novi ministri i predsjednik Hrvatskog sabora umjesto članova Mosta, dosadašnjeg partnera HDZ-a.


 »Imat ćemo to vrlo skoro«, rekao je Plenković novinarima odgovarajući na pitanje kada će biti izabran novi predsjednik Sabora i novi ministri.


 Istaknuo je da u Hrvatskom saboru ima puno odgovornih zastupnika i stranaka. »Hrvatska ima krupnih problema i moja je zadaća da ih rješavam. Moj je cilj što prije rekonfigurirati parlamentarnu većinu i što prije nastaviti s radom. Činjenica da sam danas imenovao državne tajnike s ovlastima da naprave primopredaju u ministarstvima znači da vlada funkcionira sasvim normalno i sve što je bitno stabilno je, a parlamentarna većina će biti tu, možete biti sigurni u to«, rekao je Plenković.




 U pogledu mogućnosti novih izbora, Plenković kaže da oni mogu biti i sutra i da je siguran u pobjedu, kao i u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, ali da je njemu bitna poruka stabilnosti.


 »Ova situacija koja se dogodila nije došla mojom voljom, ali postoje određeni limiti, gdje podvlačite crtu i donositi političke odluke. Kod ovakvih situacija nemam nikakvih dilema, ni u životu ni u politicu«, rekao je Plenković.


 Plenković je u četvrtak na sjednici vladi razriješio trojicu Mostovih ministara nakon što su oni glasovali protiv očitovanja vlade o zahtjevu oporbe da se izglasa nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću.