Odbacila insinuacije

Predsjednica demantirala da ima bilo kakav dogovor s Vučićem: ‘Pa, vidite da on cijelo vrijeme spominje genocid u NDH’

Hina

"Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje", poručuju iz Ureda



BERLIN Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović upitana je danas u Berlinu postoji li dogovor između nje i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da on ne spominje genocid u NDH, a ona velikosrpsku agresiju. Odgovorila je kako takvog dogovora nema.


“Vidite da on cijelo vrijeme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije”, rekla je za Dnevnik.hr.


Njen otjerani savjetnik Mate Radeljić nedavno je rekao kako ga je predsjednica svojevremeno pozvala nakon posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim istupima ne koristi termine „velikosrpska agresija“ i „genocid u Srebrenici“.




„Dala mi je uputu da se ubuduće ti termini ne koristi. Ja sam ih unatoč tome pokušao ubaciti u govore, ali ona je to uredno izbacivala“, kaže Radeljić.


O svemu su se ubrzo oglasili i iz Ureda Predsjednice te demantirali optužbe bivšeg savjetnika


“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, poručuju iz Ureda.


Predsjednica u Berlinu sudjeluje na Hrvatsko-njemačkom poslovnom forumu u organizaciji HGK.