Crkveni rat protiv "pogubnog Jovanovićevog kurikuluma"

Pozaić: Hrvatski narod se mora organizirati i u novoj Oluji svrgnuti komuniste s vlasti

Dražen Ciglenečki

Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobijeni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj, zapitao je pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, čije su riječi da je Hrvatskoj potrebna lustracija popraćene dugotrajnim pljeskom 



ZAGREB  I ranije su pojedini predstavnici katoličkog klera oštro kritizirali Vladi Zorana Milanovića. Ali, nitko od njih nije dosad iznio tako radikalnu i sustavnu političko-vjersku, antivladinu platformu kao  pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na skupu kontra uvođenja zdravstvenog odgoja pod naslovom »Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban«. U prostoriji Tribine grada Zagreba, u prisustvu dvjestotinjak ljudi, koliko i stane u tu dvoranu, Pozaić je bez ikakve zadrške aktualnu Vladu uspoređivao s nacistima, nazivao ih komunistima i drugovima, prijetio lustracijom, ali i pozivao narod na samoorganiziranje protiv vlasti.


– Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobijeni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj?



Zagreb Pride namjerava podići kaznenu prijavu protiv teologa Adalberta Rebića zbog njegovih izjava u »Slobodnoj Dalmaciji«. Komentirajući HTV-ovu anketu o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole, Rebić je kazao: »Ako pratite ankete koje idu uživo preko televizije i radija, uvidjet ćete da je više od 80 posto građana protiv predloženog seksualnog odgoja. Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatsku pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima. Tako nam sada i razni Štulhoferi, pederi i lezbe hoće nametnuti svoj manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo«. 




Marko Jurčić iz udruge Zagreb Pride ustvrdio je da su primili velik broj poziva, mailova i komentara ljudi koji su vidjeli spomenutu izjavu te smatraju da je njihova »građanska dužnost da reagiraju na takvo ponašanje koje se može tretirati kao poticanje na mržnju i nasilje«.


– Zato ćemo podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu, zaključio je Jurčić. 



Navodno demokratska vlast u Hrvatskoj ili, kako je rekao sisački biskup Košić, odnarođena vlast uspostavljena je nakon izbora i hvasta se da je dobila mandat za svoju ideologiju. Poznato je, za uspješnu manipulaciju potrebno je stvoriti bezličnu masu, društvo bez svijesti i identiteta. Neokomunistički program je kulturna, antropološka revolucija. Budući su roditelji i vjeronauk zakazali u odgoju, tako zbori ministar Jovanović, treba uvesti – režimski odgoj. Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se program indoktrinacija ideologijom homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece najmlađe dobi, analizirao je Pozaić prirodu Milanovićeve vlade i razloge uvrštanja u školski program zdravstvenog odgoja.


– Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija, poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih.


– Kod nas 45 posto birača izađe na izbora, a 30 posto od njih glasuje za komuniste i oni pobjede jer izborni zakon je takav da im odu glasovi beznačajnih stranaka. I onda mnogi govore, ja njih nisam birao. A tko ih je birao? Prepuštanje odgovornosti drugima je zločin, a to se u Hrvatskoj događa na izborima i tako se formira Vlada. Što se može učiniti? Primjer neka bude ono što su napravili branitelji prije presude Gotovini i Markaču, okupili su se i nisu posustajali. Kad se narod organizira, onda im pristupaju kardinal i biskupi. Vrijeme je samosvjesti svakog čovjeka, svakog Hrvata i njegove odgovornosti za budućnost lijepe naše domovine, zaključio je Pozaić.


U publici je bio Stjepan Adanić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za obitelj. U jednom je trenutku ustao kako bi se solidarizirao s prisutnima protiv zdravstvenog odgoja.


– HDZ je apsolutno protiv tog odgoja jer je on protivan svjetonazoru  hrvatskog katoličkog bića. Ako ovakav odgoj bude uveden, hrvatski narod polako će početi odumirati. Zato tražimo ukidanje 4. modula i da se uvede pravi hrvatski odgoj, istaknuo je Adanić. Neki su mu pljeskali, ali bilo je i više povika negodovanja. »Ma, HDZ je samo jedna frakcija komunističke partije, vi ste donijeli zakon o suzbijanju diskriminacije, što se sad javljate«, dobacivao je Adaniću jedan građanin. Drugi ga je, pak, upitao podržava li HDZ lustraciju.


– To nije sad tema nego spolni odgoj, izvukao se Adanić.


Na kraju je biskup sve pozvao da se suprotstave vlasti i daju joj odgovor na sve što je pokrenula nakon izborne pobjede.


Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija, poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih.