Varljivo vrijeme

Popodne će razvedriti, ali ne zadugo: Doznajte što donosi sedmodnevna prognoza

P. N.



U središnjoj Hrvatskoj u noći i ujutro danas će biti pretežno oblačno s kišom. Zatim prestanak kiše i djelomično smanjenje naoblake. Jugozapadni vjetar u slabljenju, a najviša temperatura od 13 do 15 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu povremeno će biti kiše, osobito u drugom dijelu dana, kada će prevladavati oblačno. Slab do umjeren jugoistočni i južni vjetar će oslabjeti. Jutarnja temperatura od 7 do 10 °C, a dnevna između 15 i 18 °C.


U prvom dijelu subote i na zapadu zemlje prestanak kiše, te djelomično razvedravanje, najprije u Istri. U gorju ujutro mjestimice magla. Umjeren do jak jugozapadni vjetar u slabljenju, a na sjevernom Jadranu u okretanju na zapadni i sjeverozapadni, krajem dana i buru. More također u smirivanju. Najniža temperatura od 5 °C u gorju do 12 °C na obali. U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, u prvom dijelu dana mjestimice i izraženijih. Umjeren do jak jugozapadnjak u slabljenju i okretanju na zapadni i sjeverozapadni vjetar, a more u smirivanju na malo i umjereno valovito. Temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C. Na jugu Hrvatske prevladavat će oblačno s kišom, pa i pljuskovima i grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. U mnogim će mjestima biti i obilne kiše. Jako do olujno jugo i južni vjetar u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak. More umjereno valovito i valovito, a temperatura zraka između 15 i 20 °C.


U unutrašnjosti u prvom dijelu nedjelje kiša, a zatim smanjenje naoblake. U prvim danima idućeg tjedna maglovito, u ponedjeljak uglavnom suho, uz sunčana razdoblja, a u drugom dijelu utorka ponovno kiša. Kišovito će biti i u nastavku tjedna. Temperatura zraka neće se zamjetno mijenjati, a u ponedjeljak ujutro mjestimice može biti i slabog mraza.




U Dalmaciji u nedjelju još kiša i grmljavina, a na sjevernom dijelu uglavnom suho, uz buru. Najmanja vjerojatnost kiše je u ponedjeljak, kada će biti i više sunčanog vremena. Od utorka ponovno kiša i grmljavina, nerijetko i obilna. Na srednjem i južnom Jadranu će ponovno zapuhati jugo i u utorak jačati. Temperatura zraka bez veće promjene, u nedjelju malo niža.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.


Sedmodnevna prognoza DHMZ-a ne predviđa stabilizaciju vremenskih prilika.


U središnjoj Hrvatskoj od nedjelje će biti hladnije, s jutarnjom temperaturom od 5 stupnjeva, ali ne bi trebalo biti većih padalina. U ponedjeljak će zahladiti, a temperatura će biti 2 stupnja Celzijusa, dok će tijekom dana biti poluoblačno i samo malo toplije. Od utorka do kraja tjedna bit će promjenjivo – opet će pasti dosta kiše, dok će dnevna temperatura rasti do maksimalnih 16 stupnjeva. 


Na riječkom području danas će još ujutro biti kiše, dok će popodne razvedriti, a temperatura se podići do 12 stupnjeva. Nedjelja i ponedjeljak trebali bi biti suhi, dok od utorka do petka opet slijedi kišovito vrijeme, s temperaturom do 14 stupnjeva.


U Dalmaciji za vikend kišovito, a tek će ponedjeljak biti sunčan. Od utorka do kraja tjedna kiša i dnevne temperature od 15 stupnjeva.


U Gorskom kotaru jutra će biti prilično hladna – čak do nula stupnjeva, ali kiše ne bi trebalo biti do utorka. Padat će i u srijedu, dok prema kraju tjedna nastavlja se promjenjivo vrijeme uz blagi rast temperature. 


Najpovoljnije vremenske prilike bit će u Slavoniji – vikend će još biti promjenjiv, ali kroz tjedan ne bi trebalo biti oborina, dok će temperature sredinom tjedna ići do čak 20 stupnjeva Celzijusa.