Akcija udruge Zeleni dan

Pomozite u stvaranju zagrebačke Eko knjižnice igračaka

Portal Novilist.hr

Donirati možete i kupnjom na www.dobribuvljak.com

Donirati možete i kupnjom na www.dobribuvljak.com

Knjižnica igračaka bit će otvorena u radnim prostorijama udruge Zeleni dan, na adresi Ilica 181, Zagreb, tijekom svibnja 2014. godine



Udruga Zeleni dan, pokrenula je inicijativu otvaranja druge Eko knjižnice igračaka u Hrvatskoj.


Imate jedinstvenu priliku sudjelovati u stvaranju jedne lijepe i humane priče.


Otvaranjem Knjižnice igračaka značajno doprinosimo uštedi, buđenju svjesti djece o važnosti razmjene igračaka, očuvanja okoliša i gospodarenja otpadom te stvaranju dodatnih sadržaja za djecu grada Zagreba.




Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke, a Knjižnicu će opremiti s raznim pretežno ekološkim igračkama, slikovnicama, edukativnim igrama, biciklima, rolama, a nadopunjavat će se prema željama djece. Osim toga roditelje i djecu poticat će se da igračke kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka umjesto ih bacaju.


Kako bi ovaj projekt što brže i bezbolnije bio realiziran, pomozite udruzi Zeleni dan, razveselite dječja lica te donirajte sredstva (u novcu/proizvodima/igračkama) za otvaranje druge Eko knjižnice igračaka.


Knjižnica igračaka bit će otvorena u radnim prostorijama udruge Zeleni dan, na adresi Ilica 181, Zagreb, tijekom svibnja 2014. godine.


IBAN za uplate donacija: HR5924020061100665920, a adresa za slanje igračaka: Zeleni dan, Mandaličina 14, 10000 Zagreb. Također možete pomoći putem stranice www.dobribuvljak.com.


Prvu knjižnicu igračaka u RH je otvorila je partnerska Ekološka udruga “Krka Knin”, te je pozitivnim primjerom i uspjehom samog projekta potaknula Zeleni dan da isto napravi i u Zagrebu.


Zeleni dan je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija osnovana radi promicanja ekoloških i društvenih vrijednosti, informiranja i edukacije članova i šire javnosti o zaštiti okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije.


Cilj djelovanja Udruge je promicanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i korištenja obnovljivih izvora energije, te poboljšanje kvalitete života za boljitak sadašnjih i budućih generacija.


Svojim se idejama i djelovanjem pridružujemo hrvatskom ekološkom pokretu, europskim i svjetskim ekološkim pokretima, a s ciljem zaštite i unapređenja globalnog sustava Zemljine biosfere koju čine voda, zrak, tlo, sva živa bića, svi prirodni resursi i sva svjetska kulturna baština.