Pridonosi promociji

Podrška uoči polufinala: Varaždinska županija Zlatka Dalića proglasila počasnim građaninom

Hina

foto: Varaždinska županija

foto: Varaždinska županija

Izbornik nogometne reprezentacije i svjetski poznati nogometaš koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije



Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije u srijedu, 11. srpnja, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku da izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dobije titulu počasnog građanina Varaždinske županije.


– Počasnim građaninom Varaždinske županije jednoglasno je proglašen Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i svjetski poznati nogometaš koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije, izvijestila je služba za odnose s javnošću Varaždinske županije.


Vijećnici Županijske skupštine te župan Radimir Čačić sa suradnicima sa sjednice su uputili poruku podrške Zlatku Daliću uoči današnjeg polufinalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatske protiv Engleske.




Ovom prigodom dodijeljena su i druga javna priznanja.


Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama te poznatim hrvatskim filmovima i tv-dramama. Za svoj rad primila je brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine.


Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj.


Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko koje je obilježilo 125 godina postojanja, te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.