Još životno ugrožena

‘Počela je reagirati na podražaje’: Iz KBC-a Rebro objavili nove informacije o stanju ozlijeđene djevojčice

P. N.

Foto Igor Kralj / Dino Stanin / PIXSELL

Foto Igor Kralj / Dino Stanin / PIXSELL

Ona reagira na podražaje i nadamo se da će oporavak ići ovim tijekom dalje. Zadovoljni smo što je njeno stanje u ovom času stabilno, no sigurno je da je situacija i dalje teška i da će tako biti još nekoliko dana, kaže Novak, navodeći da bi djevojčica, bude li oporavak tekao po planu, mogla napustiti odjel intenzivne njege za nekoliko dana



Sadašnje stanje sedmogodišnje djevojčice s Paga, koja je najteže ozlijeđena nakon što ju je otac bacio s balkona, trenutno je u teškom stanju, ali je stabilno.


Primarius dr. Milivoj Novak koji vodi liječnički tim kaže kako je njeno stanje obzirom na okolnosti najbolje moguće.


No priznao je kako se nesretna djevojčica i dalje nalazi u životnoj opasnosti. Više se ne nalazi u induciranoj komi, ali je i dalje spojena na aparat za disanje,




– Ona reagira na podražaje i nadamo se da će oporavak ići ovim tijekom dalje. Zadovoljni smo što je njeno stanje u ovom času stabilno, no sigurno je da je situacija i dalje teška i da će tako biti još nekoliko dana, kaže Novak, navodeći da bi djevojčica, bude li oporavak tekao po planu, mogla napustiti odjel intenzivne njege za nekoliko dana.


Nije htio otkrivati detalje kliničke slike, osim što je rekao da su najgore ozljede glave. No nada se da bi se mogla izvući bez trajnih posljedica. 


– Okolnosti stradavanja su toliko užasne i odvratne da o njima u ovom času ne želim ni razmišljati, zaključio je dr. Novak.