Premijer

Plenković otkrio zašto je Azimov bio u Banskim dvorima i kad će imenovati članove PSP-a

Hina

Andrej Plenković, Foto: D. JELINEK

Andrej Plenković, Foto: D. JELINEK

Idući tjedan novi PSP, nakon toga natječaj za novi ERS«, rekao je Plenković na pitanje novinara u Banskim dvorima gdje je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak najavio uvođenje Informatike kao obveznog predmeta u 5. i 6. razrede osnovne škole



Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će idući tjedan imenovati članove Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, a nakon toga uslijedit će i raspisivanje natječaja za članove Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme.


»Idući tjedan novi PSP, nakon toga natječaj za novi ERS«, rekao je Plenković na pitanje novinara u Banskim dvorima gdje je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak najavio uvođenje Informatike kao obveznog predmeta u 5. i 6. razrede osnovne škole.


Ministrica Divjak, koja će, po funkciji, biti članica PSP-a, ponovila je da je HNS inzistirao na tome da u PSP-u budu zastupljeni čelnici institucija i tijela koja sudjeluju i važna su za provedbu Strategije.




»To je važno za provedbu Strategije. Jer je najvažnija zadaća PSP-a da koordinira različite aktivnosti vezane uz provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije«, dodaje ministrica.


Azimov je bio u nastupnom posjetu predstojniku premijerova ureda


Novinari su premijera pitali i koji je bio razlog jutrošnjeg dolaska u Banske dvore ruskoga veleposlanika Anvara Azimova, a Plenković je kazao kako je bio u nastupnom posjetu novom predstojniku njegova ureda, Zvonimiru Frki Petešiću.


»Normalno je da se veleposlanici sastaju s njim i razgovaraju o nizu pitanja«, rekao je premijer te podsjetio da je Vlada na današnjoj sjednici, a nastavno na nedavni službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji donijela četiri zaključka vezana uz suradnju dviju država.


»Puno je tema za razloge koji su dovoljni za takve susrete, ali nema ništa spektakularno«, dodao je Plenković.