Vlada

Plenković najavio ulaganja u nogometnu infrastrukturu: ‘Nećemo zaboraviti Split, Rijeku i Osijek’

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorio je u četvrtak sjednicu Vlade još jednom čestitajući hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na fantastičnom uspjehu koji je postigla osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te izrazio spremnost Vlade za sudjelovanje u pronalaženju najboljeg rješenja za nacionalni stadion, ali ne zanemarujući nogometnu infrastrukturu u Splitu, Rijeci i Osijeku.


»Velike čestitke izborniku Daliću, nogometašima, stručnom stožeru vodstvu HNS-a, svima koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili jedno nevjerojatno slavlje i zadovoljstvo ovim sjajnim rezultatom viceprvaka svijeta na SP-u u Rusiji. U sportskom smislu to je fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu Hrvatska je postala globalni brend«, rekao je predsjednik Vlade u svojoj uvodnoj riječi te iskazao oduševljenje načinom na koji je reprezentacija dočekana po povratku iz Rusije.


»Veličanstveni doček koji je priređen u Zagrebu i drugim gradovima pokazuje koliko su nogometaši osvojili srca naših ljudi i koliko su podigli pozitivnu atmosferu i optimizam u društvu. Svi zajedno možemo od toga izvući pouke. Ovo će biti najbolja turistička sezona, bolja od lanjske, ovaj sportski uspjeh je tome izuzetno pridonio«, istaknuo je Plenković.




Uspjeh nogometaša aktualizirao je problem sportske, a prije svega, nogometne infrastrukture u Hrvatskoj.


»Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi, uključivši i nogometnu. Kad se malo slegnu slavljenički dani, sazvat ćemo sve zainteresirane da vidimo kako se može pristupiti rješenju nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući i drugu nogometnu infrastrukturu u Splitu, Rijeci i Osijeku. Moramo voditi računa o ravnomjernom aspektu sportske infrastrukture, ali voditi i računa o sredstvima koja se u to ulažu«, zaključio je premijer Plenković.