Potvrđene promjene

Plenković na čelu Povjerenstva, Divjak suvoditeljica, “jokićevci” se vraćaju

Hina

Foto: Novi list

Foto: Novi list

Ministrica Blaženka Divjak je novinarima pred Banskim dvorima potvrdila da, s obzirom da će biti raspisan novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu, Jasminka Buljan Culej više neće voditi to tijelo



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak da je premijer Andrej Plenković na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, a ona je suvoditeljica tog tijela, te je najavila da će biti raspisan novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu. 


Divjak je novinarima pred Banskim dvorima potvrdila da, s obzirom da će biti raspisan novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu, Jasminka Buljan Culej više neće voditi to tijelo.


Ustvrdila je kako nije vidjela pismo dosadašnje voditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja Dijane Vican, koje je uputila predsjednici Republike, pa nije željela komentirati ništa oko toga.




Također je izvijestila da je na upitnik koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo bivšim članovima Stručne skupine iz vremena Borisa Jokića, od 359 članova stiglo 310 pozitivnih odgovora.


Plenković: Želimo najširi konsenzus oko pitanja obrazovne reforme


Premijer Andrej Plenković zahvalio je u četvrtak članovima Posebnog stručnog povjerenstva koje je izradilo prijedlog Akcijskog plana za provedbu obrazovne strategije, te poručio da Vlada želi oko pitanja obrazovne reforme postići najširi konsenzus na pluralistički način »koji će pomiriti i približiti dosta udaljena stajališta brojnih aktera koji su uključeni u proces reforme«.


»S obzirom da su se promijenile okolnosti, dogovor je da će pristupiti osvježenju i modifikaciji članstva Povjerenstva i novom izboru članova Ekspertne radne skupine, čime će se napraviti korak koji će otkloniti zlonamjerne medijske spekulacije u vezi teme«, rekao je Plenković na početku Vladine sjednice, najavivši da će se obrazovnoj reformi pristupiti na sveobuhvatan i intenzivan način.


Očekuje da prijedlog Akcijskog plana za provedbu obrazovne strategije krene dalje u proceduru, na saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu koji vodi Vesna Bedeković i nadležne resore, posebno na procjenu financijskog učinka.