Zatekao partnere

Plenković iznenada sazvao sastanak vladajuće koalicije u restoranu. Što dogovaraju?

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1



ZAGREB Premijer Andrej Plenković iznenada je okupio vladajuću koaliciju na sastanak u jednom zagrebačkom restoranu. O čemu će razgovarati nije poznato, jer sastanak nije ranije najavljen. Neki od sudionika za sastanak su saznali samo 15 minuta prije dolaska, javlja N1.


U restoran je Stigao i premijer Andrej Plenković. Radni ručak održava se u zagrebačkom restoranu “Baltazar”, a po riječima glasnogovornika Vlade Marka Milića riječ je o redovitom radnom sastanku s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora.


– Imamo redoviti radni sastanak s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora. Razgovaramo o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima koji slijede, rekao je Milić za Hinu.




Iako iz Vlade ne navode detalje, pri dolasku na sastanak potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin prokomentirao je kao “dobru informaciju” pretpostavku novinarke N1 televizije da će je jedna od tema biti odnosi u koaliciji i izjave SDSS-ovog čelnika Milorada Pupovca koji je također došao na sastanak. Radin je za N1 izjavio da je prije 15 minuta dobio poziv za sastanak.


Predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi izjavio je da ne zna koja je tema sastanka. Sastanku nazoče i HDSSB-ov Branimir Glavaš te čelnik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pri dolasku rekao “da Hrvatskoj trebaju mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu”, a nema čelnika HSLS-a Darinka Kosora.


Premijer Plenković tijekom prijepodneva sastao se s čelnikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, a na poslijepodnevnom sastanku u “Baltazaru” iz te su stranke su došli potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.