Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Ispis članka: Plenković i Bandić potpisali sporazum: Još se ne zna hoće li se u Blatu graditi skroz nova bolnica - Novi List

NoviList.hr

Plenković i Bandić potpisali sporazum: Još se ne zna hoće li se u Blatu graditi skroz nova bolnica

Tek kreću pripreme

15. travanj 2019 12:49

Napisao: Ljerka Bratonja Martinović

Vlada ovaj projekt priprema 2 godine, a studija izvodljivosti, kao podloga za dobivanje nove potpore EU fondova za samu gradnju bolnice u Blatu, očekuje se polovinom 2020. godine

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su upravo Okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta Izgradnja nacionalne dječje bolnice u Zagrebu.

Ukupna vrijednost projekta koji uključuje izradu studije izvodljivosti, iznosi 42 milijuna kuna, a 36 milijuna kuna, dakle većina iznosa, osigurana je iz europskog fonda za regionalni razvoj.

Vlada ovaj projekt priprema 2 godine, a studija izvodljivosti, kao podloga za dobivanje nove potpore EU fondova za samu gradnju bolnice u Blatu, očekuje se polovinom 2020. godine.

Ministar Milan Kujundžić izjavio je kako je teško procijeniti kad bi gradnja mogla početi te dodao da bi zbog EU pravila to moglo pričekati još nekoliko godina.

Tek će studija izvodljivosti pokazati može li se bolnica smjestiti u postojeće zdanje u Blatu ili ce se graditi novi objekt.

- To ne znači rušenje postojećeg objekta. Koliko znamo, statika mu je dobra i ne vidim razlog da se tu ne izgradi studentski kampus, da i Zagreb ne dobije svoj Harvard - rekao je Kujundžić.