Premijer će navijati u Zagrebu

Plenković: “Najbolje želje iz Hrvatske za dečke u Moskvi, ujutro sam sa sinom igrao nogomet”

Hina

»To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije... Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može«, rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci »imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet«



ZAGREB Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji će finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska-Francuska pratiti s navijačima na otvorenom, u centru Zagreba, rekao je u nedjelju kako za ‘dečke u Moskvi’ ima najbolja očekivanja i želje.  


Plenković će hrvatske nogometne reprezentativce bodriti u društvu obitelji, prijatelja i kolega, a zajedno s njime bit će predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.


Ujutro je, kaže, sa sinom koji ima tri i pol godine, doma slušao »Zaprešić boyse«, malo igrao, trenirao i spremao se za utakmicu.




»Malo Modrić, malo Rakitić«, rekao je te dodao kako je slična atmosfera danas vjerojatno u brojnim hrvatskim domovima.


U telefonskom razgovoru za Hrvatski radio ocijenio je fascinantnim uspjeh hrvatskih nogometaša.


»To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije… Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može«, rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci »imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet«.


»U očima brojnih drugih smo u ‘top pet’ zemalja nogometa i nakon ovog prvenstva vjerojatno ćemo se i sami drugačije osjećati. Već ovo dosad je prekrasno iskustvo…moramo biti sretni da su nam to priuštili…Ako pobjedimo, a mi se svi nadamo, to bi bio jedan revanš epskih razmjera«, rekao je Plenković.


Najavio je da će hrvatske reprezentativce bodriti među navijačima u centru Zagreba.


»Ići ćemo u centar grada, doći će neki članovi Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora..Bit ćemo među navijačima, s obitelji i prijateljima, i bodriti Hrvatsku«, rekao je.


»Uz najbolja očekivanja i želje za dečke u Moskvi« poželio je i da kiša, koja u Zagrebu pada od jutra, prestane padati.