Neće glasati za opoziv

Odmetnuti “mostovac” Mišić: Petrov je otjerao obrazovane, a o Karamarku ću odlučiti kad čujem institucije

Zdenko Duka

Ivica Mišić i Ružica Vukovac / Foto D. MATIC / CROPIX

Ivica Mišić i Ružica Vukovac / Foto D. MATIC / CROPIX

Vrlo je teško reći što će se dogoditi s parlamentranom većinom i s Vladom. Može se raspasti i to je čak najvjerojatnije, kaže zastupnik Mosta

ZAGREB Kad je Božo Petrov u petak poslije podne iznio stav da će Mostovi zastupnici glasati za opoziv pvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, tada je kazao da će dvanaestoro njihovih zastupnika glasati za opoziv a da su Ivica Mišić i Juro Martinović odlučili suprotno. I da stav Ivana Lovrinovića ne zna.Čekanje Povjerenstva

-Vrlo je teško reći što će se dogoditi s parlamentranom većinom i s Vladom. Može se raspasti i to je čak najvjerojatnije. Ovo je zamućena voda i izlijetanje prije vremena. Ako poštujemo pravnu državu trebamo vjerovati u nju. Kad Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obznani svoju odluku, onda bih ja mogao reći svoje mišljenje. Međutim, mi to sada preskačemo, kaže nam jučer Ivica Mišić.


Karamarko je HDZ-ov predsjednik pa neka HDZ odluči o njemu. Pa, puno kriminala je bilo u ovih 20 godina, to mi svi znamo pa se ništa nije desilo, kaže Mišić, kao da želi relativizirati Karamarkovu aferu »Konzultantica«. Govori da je Petrov požurio, mlad je čovjek, ali teško je preko noći puno toga ispraviti.


– Treba reda u državi, ali teško je to postići odjednom. Bio bih najsretniji kad bi doživio pravnu državu za sve, ali to još nije moguće. A što će se u ovoj krizi dalje događati, to nitko ne zna, govori Mišić.




Što će učiniti Mišić kad bude glasanje u Saboru? – Pa vidite, ja čekam što će reći institucije, a onda ću se odlučiti za ovu ili onu stranu. Moraju dati sve te ugovore Povjerenstvu pa da taj slučaj Povjerenstvo riješi. Ja se ne volim izlijetati, kaže on.


Kaže da svugdje gdje se upre prst ima kriminala. Milijarde nam odlaze. Od 500 i nešto revizijskih izvješća, samo ih je 35 dobilo pozitivno svjetlo i – nikome ništa. Mišić kaže da ne dolazi u obzir da Ivan Lovrinović, Jure Martinović i on pojačaju Klub Bandić385.

Razbijanje Mosta


-Nas trojica smo mislili napraviti vlastiti klub. Ali, ja nisam sretan kad se Most razbija. Loše je što su ‘odletili’ Prgomet, Irena (Vuksanović Petrijevčanin) i Gordana (Rusak). Lovrinović i Martinović nisu nigdje prošli. To su sve kvalitetni ljudi. Pitam se zašto je sve visokoobrazovane ljude Božo potjerao?, pita se Mišić. Kaže da je za to da sposobni, obrazovani i pametni ljudi vode državu a ne podobni. Oni, a ne neki balavci koji nisu radili ništa, govori nam Mišić.


Juro Martinović nam je jučer rekao da ostaje pri tome da neće glasati za SDP-ov prijedlog o opozivu Tomislava Karamarka. Što ako Povjerenstvo odluči da nije u sukobu interesa? Nemamo uvtrđene činjenice. Ja sam pravnik i presumpcija nevinosti je standard koji se u demokracijama uvažava. Vrlo je dinamična politička scena i ovih 20 dana se koješta može dogoditi, kaže Martinović.


Ivan Lovrinović se nije javljao na pozive.