Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Od sutra toplije: 'Izgledat će kao da smo u drugoj polovini ožujka, a ne u veljači' - Novi List

NoviList.hr

Od sutra toplije: 'Izgledat će kao da smo u drugoj polovini ožujka, a ne u veljači'

Zoran Vakula

13. veljača 2019 06:47

Napisao: P. N.

Foto Sergej Drechsler

I danas će još biti relativno vjetrovito, osobito na južnom dijelu Jadrana, te barem djelomice sunčano, samo ponegdje u unutrašnjosti uz mogućnost slabe oborine, uglavnom u gorju. Dnevna temperatura zraka malo će se promijeniti, ali će jutro biti većinom hladnije, na kopnu uz česte "minuse", koji su pri tlu mogući i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana. Od četvrtka još više sunčana vremena, slabiji vjetar te daljni porast temperature, u većini Hrvatske čak i na vrijednosti primjerenije drugoj polovini ožujka, a ne sredini veljače - osim u nekim nizinama gdje se jutarnja magla može dulje zadržati, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

U nastavku tjedna će na kopnu biti uglavnom suho i djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, te većinom slab sjeveroistočni vjetar, na istoku u četvrtak sjeverozapadni. Od subote uglavnom bez vjetra i sunčanije, uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu jutarnju maglu. Temperatura zraka bit će u porastu, ali će još ponegdje ujutro biti slaba mraza.

I na Jadranu sve toplije te pretežno sunčano, u četvrtak uz prolazno više oblaka, a od subote vedrine. Bura i sjeverni vjetar bit će slabiji, no još će mjestimice biti i jaki, osobito na jugu. U subotu će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.