Odgovor Komadini

OŠTRA KRITIKA Obersnel o slučaju Ane Komparić Devčić: ”Loš mentor je Komadina, i to Bernardiću”

Tihana Tomičić



Nakon izjava Zlatka Komadine o tome da za politički put “odbjegle zastupnice” Ane Komparić Devčić najviše “zaslužan” njezin politički mentor Vojko Obersnel, za naš list dobili smo i njegov komentar. On i priznaje da mu je bila suradnica, ali je sada oštro kritizira, a još više svog kolegu Komadinu:


– Točno, predlagao sam Anu za liste za Sabor, iako konačnu odluku donosi predsjednik stranke. Sada bih najradije rekao da je to u njenom slučaju ispalo: pomozi sirotu na svoju sramotu. Neugodno me iznenadio njen prelazak u klub Milana Bandića i njeno iznenadno divljenje Bandićevu liku i djelu. No, stvarno je neumjesno da oko Aninog postupka Zlatko Komadina proziva mene. Ako je itko mentor s neuspješnim rezultatom, onda je to upravo Komadina u ulozi Bernardićevog mentora. Na vodeću poziciju u SDP-u ga je doveo, na njoj ga održao i održava unatoč evidentnom rasulu u koje Bernardić vodi stranku, kaže Obersnel.


Te dodaje: »Na tom tragu, Anin izlazak iz stranke mogu razumjeti. Njen, pak, prelazak Bandiću nikako. Čudim se. Neugodno mi je. I žao mi je. Ne znam čudi li se, s duge strane, Komadina imalo rejtingu naše stranke od samo 14,6 posto. Ili je možda, mentorirajući Bernardića, dao uputu da rejting treba pasti ispod 10 posto, pa sada čekamo na to«, rekao nam je Obersnel.