Slijede iznenađenja

Nova atraktivna manifestacija: Početak proljeća u Zagrebu će obilježiti ”Festival svjetla”

Hina



Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavila je u četvrtak da će 15. ožujka na Gornjem gradu biti otvoren »Festival svjetla«, projekt kojim će se obilježiti početak proljeća u Zagrebu.


»Sada završavamo naš projekt kojim obilježavamo početak proljeća u Zagrebu. To je ‘Festival svjetla’ koji ćemo otvoriti 15. ožujka. Bit će puno iznenađenja, bit će bogatiji i ljepši nego što je to bilo prošle godine i ponovno će se događati na Gornjem gradu«, rekla je Bienenfeld na pitanje novinara što u Turističkoj zajednici pripremaju za proljeće, nakon uspješnog »Adventa u Zagrebu« koji je treću godinu zaredom osvojio titulu najboljeg u Europi.Festival svjetla ujedinjuje najmodernija svjetlosna rješenja na bazi recentnih rasvjetnih tehnologija. Prvi je festival takve vrste u Zagrebu, a atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije moći će se vidjeti na više lokacija u povijesnoj jezgri grada.

Na pitanje je li točno da je najavljen i sve veći broj avionskih linija koje povezuju Zagreb s drugim destinacijama, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je odgovorila potvrdno. Podsjetila je da će se uskoro napuniti godina dana od kada je otvoren novi međunarodni terminal Zračne luke »Franjo Tuđman» te ustvrdila kako je izuzetno veliki interes za tu zračnu luku.


»Mi smo avio destinacija i veseli nas da će preko naše Zračne luke u Zagreb i Hrvatsku stizati sve veći broj gostiju i da će za grad Zagreb 2018., nadamo se, biti ponovno bolja nego što je bila rekordna 2017.«, istaknula je Bienenfeld.»’Advent’ je naš najznačajniji turistički proizvod u gradu Zagrebu tijekom cijele godine i on je postao pozivnica ne samo u 12. mjesecu u glavni grad Hrvatske već i tijekom cijele godine i zbog toga je jako važno da se kroz Advent i grad Zagreb i Hrvatska u Europi i u svijetu prezentiraju kao izuzetno važna turistička destinacija«, naglasila je Bienenfeld. Na pitanje je li točno da se Zagreb više neće moći kandidirati za dobivanje i četvrti put titule najbolje adventske destinacije u Europi, Bienenfeld je odgovorila potvrdno.»Uvjeti za kandidaturu su da se tri puta može pobijediti, a četvrti puta se ne možemo kandidirati kako bi i drugi gradovi koji organiziraju božićne sajmove i adventska događanja mogli biti konkurenti, pa se Zagreb ove godine miče i neće biti u konkurenciji«, kazala je. Naglasila je kako to ne znači da »Advent u Zagrebu« neće biti još bolji nego što je bio prošle godine.