Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 3
Sutra: 5° 5° 3
18. studenoga 2018.
Ispis članka: Nino Jakovčić odustaje od izbora za Europski parlament. Očito ga koštala kriza Uljanika - Novi List

NoviList.hr

Nino Jakovčić odustaje od izbora za Europski parlament. Očito ga koštala kriza Uljanika

Prvak IDS-a

31. kolovoz 2018 15:40

Napisao: Tihomir Ponoš

Ivan Jakovčić naveo je da su optužbe na njegov račun besmislene i da je stvorena ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u

Foto Sergej Drechsler

ZAGREB Ivan Jakovčić neće se kandidirati na izborima za Europski parlament u svibnju sljedeće godine.

Sadašnji europarlamentarac objavio je to na Facebooku, napisavši da su sve optužbe na njegov račun potpuno besmislene i da je stvorena ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. 

- Iz tih razloga neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima, napisao je Jakovčić na Facebooku.

Prije njegove objave stranka Pametno objavila je da prekida suradnju unutar Amsterdamske koalicije, u kojoj su još IDS i GLAS, a razlog je upravo Jakovčić i njegovi poslovno odnosi s Dankom Končarom.

Jakovčića je kandidature očito koštala kriza "Uljanika" i povezanost s Končarom u čijoj je tvrtci Afarak kao član Nadzornog odbora primio oko milijun kuna. 

GLAS nije prekinuo suradnju, a poručio je da je na predsjedništvu stranke dogovoreno da će IDS-u dati priliku da pitanje Jakovčića riješi unutar stranke.

Tokom prijepodneva reagirao je i predsjednik IDS-a Boris Miletić objavivši da će stranka o Jakovčiću brzo odlučiti i poručivši da će "sigurno donijeti ispravnu odluku". Nakon svega toga, očito pod pritiskom odluku je donio Ivan Jakovčić