Skupa pogreška

Nevjerojatan propust na Ininoj pumpi, u spremnicima za dizel se našao benzin. Zaposlenik: ‘Događa se’

P. N.

U Ini šute o razmjerima greške, za javnost nema informacija a nema niti upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku. Telefon na benzinskoj postaji uzalud zvoni, prodavači znaju o čemu se radi ali logično samo sliježu ramenima



Na Ininoj benzinskoj postaji Smokovik u Splitu, u ulici Zbora narodne garde 8 došlo je do nevjerojatnog incidenta – u spremnicima za dizel gorivo našao se, naime, benzin.


Prenosi to Slobodna Dalmacija, navodeći kako će ovaj propust donijeti ogroman problem za sve koji su u svoja vozila točili dizel gorivo.


“Događa se” – rekao je Slobodnoj jedan od zaposlenika postaje.




Skupu grešku otkrio je jedan od oštećenih kupaca koji se nakon točenja goriva uputio na nešto dužu vožnju i brzo shvatio što je razlog kvaru na motoru. U servisu su mu potvrdili da se radi o pogrešnom gorivu i popravak kvara naplatili – 22 tisuće kuna. 


U Ini šute o razmjerima greške, za javnost nema informacija a nema niti upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku. Telefon na benzinskoj postaji uzalud zvoni, prodavači znaju o čemu se radi ali logično samo sliježu ramenima. 


Neslužbeno, piše Slobodna Dalmacija, ‘promašena’ je cijela cisterna goriva. A to je 18.000 litara ili 36.000 litara ako je tu bila i prikolica. Koliko je od toga završilo u spremnicima vozila može se samo nagađati jer nitko ne želi reći koliko brzo je greška otkrivena, odnosno koliko vozila je dobilo pogrešno gorivo.