Vremenska prognoza

Na Kvarneru oblačno, u Gorskom kotaru snijeg. Jaka bura stvara probleme u prometu

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja te Paški most. Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana za prvu i drugu skupinu vozila



RIJEKA Danas se na Kvarneru i u Istri očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Gorkom kotaru povremeno će padati snijeg uz stvaranje pokrivača. Puhat će slaba do umjerena, lokalno jaka bura uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od -2 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 9 °C, najavljuje Istramet.


U petak djelomice sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, lokalno jaka bura, poslijepodne će postupno oslabiti. Jutarnje temperature zraka od -6 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 4 i 7 °C.


Za subotu se najavljuje delomice sunčano do pretežno oblačno vrijeme. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -7 do 0 C, dnevne vrijednosti između 5 i 8 °C.




Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, najavljuje DHMZ.


Zbog jake bure ograničenja u prometu


Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Za sve skupine vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Krčki most.


Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.


Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.Trajekti i katamarani plove redovito.