Izglasan proračun

NOVO POJAČANJE HDZ-a Silvano Hrelja glasao za proračun Plenkovićeve Vlade

Zlatko Crnčec

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Ovim glasanjem Hrelja je postao već sedmi zastupnik koji je barem jednom podržao ili trajno podržava Vladu HDZ-a, a koji je u Sabor ušao na koalicijski listi zajedno sa SDP-om



Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podržao je danas Vladin prijedlog proračuna za 2018. godinu.


Tako da je ovaj akt izglasalo ukupno 79 zastupnika, njih 78 iz deklarirane vladajuće većine plus Hrelja.


– Ovaj će moj glas omogućiti rješavanje jednog od velikih umirovljeničkih problema. Umirovljenici su stara populacija koje ne može čekati. U Saboru smo da rješavamo probleme, a ne da pametujemo. Dobio sam obećanje da će Vlada riješiti problem Royal osiguranja, o kojem ovisi oko 600 bivših umirovljenika Luke Rijeka, odnosno, ukupno njih 1.300 u cijeloj osmoj izbornoj jedinici, rekao je Hrelja.




Dodao je da on nije dio vladajuće koalicije, ali da glasa za projekte koji su važni za umirovljenike.Predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš koja ima zajednički klub s Hrelja kaže da ju je on upoznao sa svojom namjerom.


– Kada smo formirali klub on nam je rekao da će podržati Vladu oko projekata važnih za umirovljeničku populaciju. Meni je to razumljivo i prihvatljivo, a koliko znam riječ je problemu Royal osiguranja u vezi s čim je on poslao prijedlog Zakona u saborsku proceduru, rekla je Mrak Taritaš.


Da bi s Vladom mogao ostvariti “projektu u suradnju” Hrelja je najavio još početkom svibnja ove godine neposredno nakon što je Andrej Plenković uspio presloziti Vladu pomoću petero zastupnika HNS-a. Međutim, u to je vrijeme govorio da će podržati neke Vladine projekte vezano za umirovljeničku populaciju, ali samo pod uvjetom ako HDZ prije toga skupi većinu od barem 80 zastupnika.


Ovim glasanjem Hrelja je postao već sedmi zastupnik koji je barem jednom podržao ili trajno podržava Vladu HDZ-a, a koji je u Sabor ušao na koalicijski listi zajedno sa SDP-om. Osim Hrelje tu je i njegov nekadašnji stranački kolega Kažimir Varda, te petoro zastupnika HNS-a.